Skådemaränger

February 26, 2013

037

Jag gillar att ha något fint bakverk i fönstret på Matlabbet. Inte för att vi driver den sortens utåtriktade verksamhet att vi behöver locka förbipasserande, men det är så roligt när folk som går förbi hajar till. Särskilt barnen på dagiset vägg i vägg blir glada.

030

Förra veckan när jag hade en praoelev passade vi på att använda upp överblivna äggvitor och gjorde maränger att ha i fönstret. Maränger är den perfekta skyltfönsterkakan!

Skådebröd är en hel bakningsgenre i sig. Dels finns det skådebröd-bröd som görs av en bröddeg som inte jäser så mycket så att det man skapar behåller formen. Sedan finns det den sortens skådebröd som bagerier brukar skylta med. Det kan vara alla sorters bakverk som är snygga och håller sig bra när de torkar utan att mögla eller se trista ut. Så här i semmeltider brukar man se skådesemlor som verkar göras av en torkad vetebulle med en låtsasgräddkrans av maräng.

Här har jag har tidigare skrivit om när jag råkade sälja skådebröd till en kafékund.

Gourmet.se hittar du mina tips på hur du bakar maränger.

034

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: