BMFR9558

Funderar du på hur ditt företag ska lösa julens event? Jag bjuder in till digital bake-along!

För att på ett säkert sätt kunna umgås med kollegorna dukar var och en upp ingredienser på sitt håll. Sedan bakar ni tillsammans under min ledning framför datorn. Vi kan göra allt från julgodis, småkakor och pepparkakshus till marsipanfigurer eller chokladhus. Jag skräddarsyr den digitala kursen efter era önskemål. Aktiviteten passar perfekt för alla som jobbar hemifrån, och även kunder och kollegor på annan ort kan ansluta.

Innan kursen får ni en lista på de ingredienser och redskap ni kommer att behöva. Sedan ansluter vi alla genom Zoom eller det verktyg ni föredrar att använda. Kursen tar cirka 1-2 timmar beroende på vilket tema ni väljer.

Kontakta mig för en offert på mia.ohrn@gmail.com .

Fysiska julkurser

Till min mysiga matstudio i Hornstull välkomnar jag arbetsgrupper som vill göra något kul tillsammans inför jul och njuta av doften av kryddor och nygräddade bakverk. De teman jag erbjuder är:

julgodis mitt kök 1

Gör julgodis: Under några roliga timmar gör vi knäck, mozartkulor, karamellklubbor, rawkola, mintkyssar och annat gott som deltagarna får med sig hem i fina presentförpackningar. Kursen tar 4-5 timmar och passar upp till 8 deltagare.

Bygg chokladhus: Montera ihop en egen stuga av Marabou-choklad och dekorera den med kristyr och godis. Kursen tar cirka 3 timmar. Passar cirka 8 deltagare.

marsipanfigurer2

Gör marsipanfigurer: En avslappnad kurs för de som inte är sugna på att prestera så mycket mitt i julstressen. Deltagarna kan sitta och prata i lugn och ro medan de skapar. En mobil kurs som kan utföras nästan var som helst och ha många deltagare. Tar cirka 60 minuter.

Baka småkakor: Alla kursdeltagare bakar en sorts småkaka var, och innan ni går hem byter ni med varandra så att alla får med sig flera sorters kakor. En cake swap alltså! Vi bakar bland annat korintkakor, lingongrottor, pepparkakor, kolasnittar, kanelhjärtan och schackrutor och jag lär ut de bästa tipsen och teknikerna för att lyckas med småkakor. Kursen tar 3 – 4 timmar och passar cirka 8 deltagare.

Bygg ert kontor som pepparkakshus: Jag tar fram ritningar på företagets kontorsbyggnad som vi sedan bakar tillsammans på Matlabbet. Ett kul sätt att samarbeta, där de flesta brukar hitta en uppgift som passar. Allt från att kavla till att rita extra bitar, passa ugnen, smälta ihop delarna med het karamell, spritsa kristyr eller bara äta deg och observera. Kursen tar 4-5 timmar och passar för upp till 14 deltagare.

pepparkakshus1

Gemensamt för mina kurser är att jag försöker skapa en avslappnad och trevlig miljö där alla deltagare får skapa utifrån sina egna förutsättningar med så lite press och stress som möjligt. Det ska vara roligt, lärorikt och gott! Mejla mig på mia.ohrn@gmail.com för prisförslag och så att jag kan skräddarsy eventet efter era önskemål.

Foton: Ulrika Pousette och Björn Tesch

%d bloggers like this: