BMFR9558

Funderar ni på hur ni ska kunna hitta på något roligt med kollegorna trots att många jobbar hemifrån? Jag bjuder in till digital bake-along!

Vi dukar upp ingredienser på varsitt håll för att på ett säkert sätt kunna umgås via Zoom. Sedan bakar ni tillsammans under min ledning framför datorn. Mina nya teman är biskvier, den franska favoriten choux au craquelin och smulpaj med äpplen och hemgjord vaniljsås. Sedan tidigare håller jag en uppskattad kurs där vi bakar en handfull olika småkakor av samma deg, och den passar även bra om ni vill boka in en kurs närmare jul. I november och december finns även alternativen pepparkaksbak och julgodis.
Jag skräddarsyr den digitala kursen efter era önskemål och även kunder och kollegor på annan ort kan ansluta.
Innan kursen får ni en lista på de ingredienser och redskap ni kommer att behöva. Sedan ansluter vi alla genom Zoom eller det verktyg ni föredrar att använda. Kursen tar cirka 2 timmar beroende på vilket tema ni väljer. Kontakta mig på mia.ohrn@gmail.com för ett prisförslag och mer info.

Några onyanserade åsikter från tidigare deltagare
”Hela min sektion (22 personer) ger dig lovord! Du är tydlig, pedagogisk och gör det enkelt.”
Carolina Pettersson, AFRY

“Tusen tack för idag! Det blev väldigt trevligt, och jag lärde mig nya bra knep. Familjen hälsar att alla sorterna är med beröm godkända” Johanna Nordström, Skanska

“Vi vill tacka dig så mycket! Vilken energi du har – så härlig – och den gick verkligen genom skärmen. Det blev nästan lite meditativt att baka, och så kul att göra något ihop hela gruppen.” Marie Meyer

”Vi på KPMG är så nöjda! Jag rekommenderar bake-along med Mia.”
Victoria Lundin Byh, KPMG

Fysiska julkurser

Till min mysiga matstudio i Hornstull välkomnar jag arbetsgrupper som vill göra något kul tillsammans inför jul och njuta av doften av kryddor och nygräddade bakverk. De teman jag erbjuder är:

julgodis mitt kök 1

Gör julgodis: Under några roliga timmar gör vi knäck, mozartkulor, karamellklubbor, rawkola, mintkyssar och annat gott som deltagarna får med sig hem i fina presentförpackningar. Kursen tar 4-5 timmar och passar upp till 8 deltagare.

Bygg chokladhus: Montera ihop en egen stuga av Marabou-choklad och dekorera den med kristyr och godis. Kursen tar cirka 2-3 timmar. Passar cirka 8 deltagare.

marsipanfigurer2

Gör marsipanfigurer: En avslappnad kurs för de som inte är sugna på att prestera så mycket mitt i julstressen. Deltagarna kan sitta och prata i lugn och ro medan de skapar. En mobil kurs som kan utföras nästan var som helst och ha många deltagare. Tar cirka 60 minuter.

Baka småkakor: Alla kursdeltagare bakar en sorts småkaka var, och innan ni går hem byter ni med varandra så att alla får med sig flera sorters kakor. En cake swap alltså! Vi bakar bland annat korintkakor, lingongrottor, pepparkakor, kolasnittar, kanelhjärtan och schackrutor och jag lär ut de bästa tipsen och teknikerna för att lyckas med småkakor. Kursen tar 2- 3 timmar och passar cirka 8 deltagare.

Bygg ert kontor som pepparkakshus: Jag tar fram ritningar på företagets kontorsbyggnad som vi sedan bakar tillsammans på Matlabbet. Ett kul sätt att samarbeta, där de flesta brukar hitta en uppgift som passar. Allt från att kavla till att rita extra bitar, passa ugnen, smälta ihop delarna med het karamell, spritsa kristyr eller bara äta deg och observera. Kursen tar 4-5 timmar och passar för upp till 14 deltagare.

pepparkakshus1

Gemensamt för mina kurser är att jag försöker skapa en avslappnad och trevlig miljö där alla deltagare får skapa utifrån sina egna förutsättningar med så lite press och stress som möjligt. Det ska vara roligt, lärorikt och gott! Mejla mig på mia.ohrn@gmail.com för prisförslag och så att jag kan skräddarsy eventet efter era önskemål.

Foton: Ulrika Pousette och Björn Tesch

%d bloggers like this: