Kurs 1: Mina bästa tekniker och recept för att göra vackra och goda tårtor och bakelser (återkommer våren 2019)

rose cake

En kurs där jag lär dig de bästa knepen för att göra fyllningar, bottnar, frosting och dekor till tårtor och bakelser. Fokus är på att det ska vara gott (kan låta som en självklarhet, men är inte alltid det) och att du ska känna större självsäkerhet nästa gång du ska baka.

Kursen är uppdelad på två dagar så att allt hinner stelna och svalna utan stress. Vi börjar fredag 31 augusti klockan 17 med ett glas bubbel och lite tilltugg medan jag delar med mig av tips och inspiration. Sedan förbereder vi krämer och tårtbottnar och annat som behöver stelna. På lördagen träffas vi på nytt klockan 11 och lägger ihop tårtor och bakelser och dekorerar och fikar. De bakverk man kan välja att göra är:

  • Rose cake med fyllning av till exempel fläderkräm och raberberkompott
  • Liten hög tårta med cream cheese-frosting och dekor av färska blommor
  • Cupcakes med vispad chokladpannacotta
  • Jordgubbsbakelser
  • Saftig liten tårta med spritsade chokladrosor och valfri fyllning

Tid: Återkommer våren 2019.
Plats: Matlabbet, Hornstulls strand 9.
Pris: 1400 kronor.
Anmälan: Skicka ett mejl till mia.ohrn@gmail.com

Min förhoppning är att jag ska kunna anpassa kursen efter vad varje kursdeltagare vill baka. Ni gör ett bakverk/ recept var och om ni meddelar mig i god tid vad ni är sugna på att baka och vilka smaker ni föredrar så hoppas jag kunna anpassa mig efter det. Mina kurser brukar vara roliga och lärorika tillställningar med avslappnad stämning och trevlig gemenskap, så tveka inte att anmäla dig. Varmt välkommen!

tårta1

IMG_0901

IMG_0900.JPG
IMG_0902
Foton: Ulrika Pousette och Björn Tesch samt mina mobilbilder från senaste kursen.

Kurs 2: Julens godaste småkakor 

Lördag 30 november 2019 ses vi och bakar inför julens alla fikastunder under en mysig eftermiddag. Alla kursdeltagare bakar en sorts småkaka var, och innan ni går hem byter ni med varandra så att alla får med sig flera sorters kakor. En cake swap alltså! Vi bakar bland annat korintkakor, lingongrottor, pepparkakor, kolasnittar, kanelhjärtan och schackrutor och jag lär ut de bästa tipsen och teknikerna för att lyckas med småkakor.

småkakor1

Tid: Lördag 30 november 2019 klockan 11-15.
Plats: Matlabbet, Hornstulls strand 9.
Pris: 600 kronor.
Anmälan: Skicka ett mejl till mia.ohrn@gmail.com

Onyanserade åsikter om mina kurser från tidigare deltagare:

”Tack för en fantastiskt rolig, lärorik och givande kurs! Det var utan tvekan en av de bästa kurser jag varit på – så den får fem vita chokladtryfflar med citron (av fem möjliga)! : )”
Fabian Tell

”Tack Mia! Både för en god och inspirerande kurs och alla dessa tips. Riktigt härligt att kunna sprida njutningen av goda praliner bland alla mina nära och kära så här i adventstid!”
Margareta Högström
 
“Pralinerna från i lördags blev kanongoda, särskilt de med kola. Du är en väldigt fin person och en superbra kursledare.”
Daniel Jansson
 
“Tusen tack till dig! Jag tycker det var en jätterolig dag. Jag fick kursen i present av mina snälla grannar och när jag igår bjöd dem på praliner var de riktigt imponerade. Ett stort tack för ditt engagemang, din entusiasm och ditt kunnande!”
Maria Sjödin
 
“Kursen var jättebra. Vi fick handfasta tips, både om hur man skall tänka angående ingrediensernas proportioner och hur man lämpligast går till väga vid själva tillagningen. Vi fick även själva pröva på att temperera choklad. … Vad kan jag säga om Mia Öhrn, som inte bara låter som ohöljt fjäsk? Hon har hållit dessa pralinkurser i åratal. Ändå förmedlar hon en sådan passion för choklad, genom sin pedagogiska begåvning, sin chosefria framtoning och smittande entusiasm. Det märktes verkligen att hon tycker det är roligt att vara kursledare…. Jag kan inte annat än varmt rekomendera Mias pralinkurs! ”
Annika Ingemarsson på bloggen Smaskens
 
 
 
 
 
 
 
 
 

%d bloggers like this: