Kurs 1: Macarons

Chokladmacarons liten

Jag håller små privatkurser i macaronbakning för 2-3 personer per tillfälle. Vi går igenom massor av tips och trix för att lyckas med macarons och bakar två sorter. En del moment har jag förberett innan för att kakorna ska hinna bli klara. I priset ingår fika, recept och cirka 20 macarons som du får med dig hem, samt förstås drygt 3 timmar där du ostört kan peppra mig med alla frågor du kan tänkas ha kring bakning. Kursen hålls enbart på vardagar.

Tid: Mina kurser är nu i viloläge eftersom jag ska börja en ny tjänst som förläggare på Bonnier Fakta.
Plats: Matlabbet, Hornstulls strand 9.
Pris: 1350 kronor per person.
Anmälan: Skicka ett mejl till mia.ohrn@gmail.com

Kurs 2: Mina bästa tekniker och recept för att göra vackra och goda tårtor och bakelser 

rose cake

En kurs där jag lär dig de bästa knepen för att göra fyllningar, bottnar, frosting och dekor till tårtor och bakelser. Fokus är på att det ska vara gott (kan låta som en självklarhet, men är inte alltid det) och att du ska känna större självsäkerhet nästa gång du ska baka.

Kursen är uppdelad på två dagar så att allt hinner stelna och svalna utan stress. Vi börjar fredag 3 september klockan 17 med ett glas bubbel och lite tilltugg medan jag delar med mig av tips och inspiration. Sedan förbereder vi krämer och tårtbottnar och annat som behöver stelna. På lördagen träffas vi på nytt klockan 11 och lägger ihop tårtor och bakelser och dekorerar och fikar. De bakverk man kan välja att göra är:

  • Rose cake med fyllning av till exempel fläderkräm och rabarberkompott
  • Liten hög tårta med cream cheese-frosting och dekor av färska blommor
  • Chokladbakelser med Nutella eller svarta vinbär
  • Jordgubbsbakelser
  • Saftig liten tårta med spritsade chokladrosor och valfri fyllning
  • Klassisk prinsesstårta

Tid: Mina kurser är nu i viloläge eftersom jag ska börja en ny tjänst som förläggare på Bonnier Fakta.
Plats: Matlabbet, Hornstulls strand 9.
Pris: 1400 kronor.
Anmälan: Skicka ett mejl till mia.ohrn@gmail.com

Kursen passar dig som har viss bakningsvana, men den är inte på en särskilt avancerad nivå.

Alla kursdeltagare bakar varsitt bakverk som du tar med er hem efter kursens slut. I god tid innan kursen får du välja vad du ska baka, och det finns visst utrymme för att själv påverka vilka smaker och tekniker du vill använda. Mina kurser brukar vara roliga och lärorika tillställningar med avslappnad stämning och trevlig gemenskap, så tveka inte att anmäla dig. Varmt välkommen!

tårta1

IMG_0901

IMG_0900.JPG
IMG_0902
Foton: Ulrika Pousette och Björn Tesch samt mina mobilbilder från senaste kursen.

Kurs 3: Franska bakverk

madeleines

Här ägnar vi några roliga timmar åt att baka frankofila favoriter. Vi skippar de mer prövande bakverken som croissanter och macarons den här gången, och ägnar oss istället åt lite mer lättbakade sötsaker som madeleines, tarte tatin, sablé breton, eclairs, tarte aux poires och florentines. Sedan avslutar vi med gemensamt fika och det vi inte äter upp på plats får du med dig hem.

Tid: Mina kurser är nu i viloläge eftersom jag ska börja en ny tjänst som förläggare på Bonnier Fakta.
Plats: Matlabbet, Hornstulls strand 9.
Pris: 1300 kronor.
Anmälan: Skicka ett mejl till mia.ohrn@gmail.com

Kurs 4: Klassiska bakverk

chokladbiskvier_recept

Vi ses vi klockan 11 på Matlabbet och bakar klassiska bakverk. Vi gör dammsugare, biskvier, vaniljhjärtan och mazariner och jag lär ut de bästa tipsen för hur du lyckas med konditorifavoriter hemma. Ni jobbar i par och gör två recept tillsammans, sedan fikar vi och de bakverk som blir över får du med dig hem.
Tid: Mina kurser är nu i viloläge eftersom jag ska börja en ny tjänst som förläggare på Bonnier Fakta.
Plats: Matlabbet, Hornstulls strand 9
Pris: 1200 kronor
Anmälan: Skicka ett mejl till mia.ohrn@gmail.com

Kurs 5: Julens godaste småkakor 

Lördag 27 november 2021 ses vi och bakar inför julens alla fikastunder under en mysig eftermiddag. Alla kursdeltagare bakar en sorts småkaka var, och innan ni går hem byter ni med varandra så att alla får med sig flera sorters kakor. En cake swap alltså! Vi bakar bland annat korintkakor, lingongrottor, pepparkakor, kolasnittar, kanelhjärtan och schackrutor och jag lär ut de bästa tipsen och teknikerna för att lyckas med småkakor.

småkakor1

Tid: Mina kurser är nu i viloläge eftersom jag ska börja en ny tjänst som förläggare på Bonnier Fakta.
Plats: Matlabbet, Hornstulls strand 9.
Pris: 700 kronor.

Anmälan: Skicka ett mejl till mia.ohrn@gmail.com

Kurs 6: Världens bakverk

Vi reser utan att lämna landet genom att genom att baka från världens (nästan) alla hörn. Vi lär oss göra spanska churros, japanska mochi, tysk streuselkuchen, argentinska alfajores, amerikanska cookies och brittiska flapjacks. Vi fikar tillsammans och de bakverk som blir över får du med dig hem.

IMG_6333 (1)

Tid: Mina kurser är nu i viloläge eftersom jag ska börja en ny tjänst som förläggare på Bonnier Fakta.
Plats: Matlabbet, Hornstulls strand 9.
Pris: 1100 kronor.
Anmälan: Skicka ett mejl till mia.ohrn@gmail.com

IMG_3872 (1)

Onyanserade åsikter om mina kurser från tidigare deltagare:

”Tack för en fantastiskt rolig, lärorik och givande kurs! Det var utan tvekan en av de bästa kurser jag varit på – så den får fem vita chokladtryfflar med citron (av fem möjliga)! : )”
Fabian Tell

”Tack Mia! Både för en god och inspirerande kurs och alla dessa tips. Riktigt härligt att kunna sprida njutningen av goda praliner bland alla mina nära och kära så här i adventstid!”
Margareta Högström
 
“Pralinerna från i lördags blev kanongoda, särskilt de med kola. Du är en väldigt fin person och en superbra kursledare.”
Daniel Jansson
 
“Tusen tack till dig! Jag tycker det var en jätterolig dag. Jag fick kursen i present av mina snälla grannar och när jag igår bjöd dem på praliner var de riktigt imponerade. Ett stort tack för ditt engagemang, din entusiasm och ditt kunnande!”
Maria Sjödin
 
“Kursen var jättebra. Vi fick handfasta tips, både om hur man skall tänka angående ingrediensernas proportioner och hur man lämpligast går till väga vid själva tillagningen. Vi fick även själva pröva på att temperera choklad. … Vad kan jag säga om Mia Öhrn, som inte bara låter som ohöljt fjäsk? Hon har hållit dessa pralinkurser i åratal. Ändå förmedlar hon en sådan passion för choklad, genom sin pedagogiska begåvning, sin chosefria framtoning och smittande entusiasm. Det märktes verkligen att hon tycker det är roligt att vara kursledare…. Jag kan inte annat än varmt rekommendera Mias pralinkurs! ”
Annika Ingemarsson på bloggen Smaskens