Gamla godbitar

August 26, 2015

Ibland får jag bloggblockering på grund av alla otroligt ambitiösa och fantastiska kakbloggar som finns. Det är ju liksom helt galet hur folk här i Sverige och ute i världen hinner baka och fota och stå i. Ska det vara på det viset vet jag liksom inte var jag ska börja. Men så försöker jag trösta mig med att även om jag inte hinner baka tårtor med sjutton våningar och ta tusen bilder så verkar jag ändå ha något som gör att ni tittar in här titt som tätt och läser. Någon viss ton eller inställning till det här med bakning kanske. Och en sak får jag ge mig själv, och det är att jag baske mig har bloggat i en evighet jämfört med de flesta. Oförtrutet i maklig takt sedan 2009. Jag gissar att ni alla inte har hängt med sedan dess, så här kommer ett litet axplock av gamla blogginlägg från mitt första år som bloggare:

I april 2009 hängde jag i maktens korridorer:

Fruktdrycker 265

Idag höll jag och teexperten Petter Bjerke en föreläsning om te som måltidsdryck. Petter pratade om te och jag ordnade söta och salta små tillbehör för att matcha teerna som provsmakades. Hela härligheten ägde rum i riksdagshuset, och jag fick nöjet att svara i telefonen som av någon anledning hängde på väggen i köket och ringde hela tiden. ”Riksdagen, det är Mia” sa jag redigt gång på gång.

Fruktdrycker 266

Åhörarna fick varsin liten ask med bakverk, praliner (det ser ut att ha varit en minisemla, hallongrotta, mjölkchokladpralin och minibiskvi) och salta snittar att prova tillsammans med teerna.

Kategorin tjuvlyssnat på kafé hade jag hoppats skulle bli större, men jag har helt enkelt inte hört så mycket. Här kommer en favorit från juli 2009:

Två äldre damer småpratar på Café Rhodos:

“Ojoj, du skulle bara veta hur virrig jag var imorse, jag kunde inte bestämma om jag var mest sugen på te eller kaffe, till slut bestämde jag mig ändå för kaffe, men när jag hade satt igång bryggaren la jag av misstag en tepåse i koppen. Så när kaffet var klart så hällde jag det över tepåsen, hohoho, ojojoj vad tokigt!” Supersmart tycker jag, två flugor i en smäll för alla som har beslutsångest. Resten av konversationen ägnades åt hattinköp, problemet med att frisyren blir förstörd när man bär hatt (lösningen är tydligen att helt enkelt inte ta av sig hatten) och filmer från 30-talet.

I augusti 2009 lär jag mig en läxa:

Det talas ofta om hur viktigt det är att varva ner på semestern och inte alltid vara tillgänglig på mejl och telefon, så häromveckan stängde jag av ljudet på mobilen ett par timmar. Det skulle jag aldrig ha gjort. När jag lyssnade av mitt mobilsvar hade en kvinna från Jamie Olivers produktionsbolag ringt. Hon undrade om jag ville filma med Jamie när han besökte Sverige, göra ” a Swedish fika” och baka lite “seven kinds of cookies” tillsammans med Mr Oliver. Jag ringde och mejlade och ringde och mejlade, men lyckades aldrig få något inbokat. Till slut fick jag ett sms med en förklaring att de inte hann träffa mig. F¤%¤#¤¤k! Hädanefter ska jag aldrig någonsin stänga av ljudet på mobilen igen, jag ska skaffa ett sånt där 90-tals-hölster för att alltid kunna ha den närmast kroppen och kasta mig på telefonen vid första signalen för att inte missa en till chance of a lifetime.

I augusti 2009 får jag ett märkligt uppdrag:

Till och från får jag ganska udda uppdrag, men bland det märkligaste är nog ändå det jag ska göra ikväll. Ikea kör direktsänd webbtv-tävling där deltagarna tävlar om vem som kan hålla sig vaken längst liggandes i en Sultan-säng. Min roll i det hela är att agera energikick och komma in med kakor och kaffe och sockerchocka en av deltagarna. Missa inte den stora tilldragelsen klockan 22.00 idag torsdag på ikea.se

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

I september 2009 går frugan till en av medlemmarna i The Hives på min pralinkurs på Matlabbet, och bandet hänger utanför under tiden:

Jag erkänner, jag är pinsamt fascinerad av att träffa kändisar. Det spelar ingen roll om de är små eller stora, A- eller D-kändisar, alla är häftiga om du frågar mig. Därför hade jag väldigt svårt att koncentrera mig på att hålla pralinkurs igår när stora delar av The Hives satt utanför Matlabbet och åt choklad. Jag gjorde momenten i fel ordning, svamlade och klippte mig i armen.

I november 2009 bakar jag 500 Hello Kitty-cupcakes till ett kundevent på H&M:

Kollage Hello Kitty

I söndags morse när ni andra förhoppningsvis låg och snusade under era varma bolster hoppade jag upp före tuppen och bakade femhundra Hello Kitty-cupcakes till ett kundevent för barn (och deras shoppingsugna föräldrar) på H&M. Jag hade gärna legat kvar och dragit mig, men när jag såg hur de små telningarna tindrade vid åsynen av bakelserna var det kliché-artat nog värt sömnbristen.

Vill ni läsa fler gamla inlägg när ni misströstar över min sega uppdatering är det förstås bara att klicka er fram längst ner på sidan!

12 Responses to “Gamla godbitar”

 1. Eva said

  Du är helt enkelt den bästa bloggerskan ever! Underbar självdistans och humor och ibland med pekpinnar och mycket stöd och hjälp. Jag söker ofta på din blogg om saker som jag inte blir klok på och vill lösa. Det gör man genom att surfa igenom dina inlägg. Å det där med startruck… Själv gick jag på kurs hos dig för en herrans massa tid sedan och jag var jätte-star-struck på dig! Pinsamt när man tänker på det men sån är jag. Också. Fina, fina Mia. Fortsätt vara den härliga person du är och fortsätt blogga!
  Ps. Din nyutgåva av Kladdkakeboken har räddat många, många stressiga förmiddagar innan jag ska öppna min butik. Måste-grädda-typ-något-jättegott-NU!

  • miaohrn said

   Underbara Eva, tack snälla för alla fina kommentarer, de gör det värt att blogga! Och jag minns så väl hur du lyste upp hela kursen du var med på! Det är sådana som du som gör mitt jobb så roligt!

 2. Marie i skåne said

  Gillar att läsa dig för du gör allt enkelt och roligt att baka. Lättsam läsning och lätt att lära sig.
  Fortsätt så 😊.

 3. Sara Ekstrand said

  Baka 500 hellokittycupcakes – jag blir helt slut av bara tanken!

  Trist för Jamie Oliver att han missade tillfället att få sola sig i din glans. Jag har er båda i bokhyllan och dina recept tillämpas mycket oftare i mitt kök. Ditt våffelsmetsrecept är gudomligt och är uppsatt på insidan av skafferidörren, där vi tejpat upp de recept vi anser vara oumbärliga. Jamie har inte lyckats kvalificera sig till skafferidörrsstatus…

  Väntar ivrigt på nya Sju kakor!

 4. Meg said

  Jag skriver som Sara Ekstrand, synd om Jamie Oliver.

 5. Titti said

  Din blogg är så trivsam! Kanske blir den extra vilsam att följa när det inte finns tre inlägg om dagen som man måste hinna se?
  Sluta för guds skull inte! ❤

 6. Netta said

  Du och din blogg förblir min favorit, år efter år 🙂 Den är bäst, precis som den är.

 7. Annicka said

  Härlig blogg med bra humor och lagom uppdateringstakt! Följer också med på Instagram, men blir extra glad när det kommer mail med blogguppdatering!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: