Bakgrejor åt folket

August 31, 2009

ikea

Ikea gör bakningen roligare med assymetriska kakmått.

 Jag upphör inte att förvånas över hur lätt det börjar bli att få tag på fina bakgrejor. Efter att i åratal ha fått vända upp och ner på halva landet för att hitta något mer spännande än vita tårtpapper sprang jag häromdagen på Ikeas nya baksortiment. Halleluja! En hel hylla med dekorschabloner, fina turkosa kakmått, spritsset, tårtsågar och muffinsformar. Tyvärr är det inget jag själv är i akut behov av, särskilt inte dalahästbakformarna, men jag blir så glad att det finns så pass stor efterfrågan på bakprodukter att Ikea vågar satsa på det. Prylarna är formgivna av Marcus Arvonen, Camilla Tubertini, (författare till bland annat Millas kalastårtor) och Monika Mulder, vilka lyllosar!

Apropå shopping och formgivare så börjar Coop idag att sälja sitt jubileumssortiment med mönster av Stig Lindberg. Kaffemugg, servetter och kökshandduk i begränsad upplaga med mönstret “Fallande löv”.

One Response to “Bakgrejor åt folket”

  1. Josefin said

    Jag kan sannerligen tipsa om sockersöta Sweet Themes webshop (Australien). Fina cookie cutters, finströssel och cupcake wrappers (som man givetvis kan klippa till själv mycket billigare)

    http://www.sweetthemes.com.au

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: