Långbakad äppelpaj

September 15, 2015

äppelpaj

Jag skrev ju häromsistens att jag ska lägga upp tips och recept på scones, men sedan kom jag att tänka på den här långbakade äppelpajen, och nu när det är äppeltider och allt så måste jag ju bara påminna om den. Receptet ligger under receptfliken, men man får bläddra ner en bit.

Pajen består av smuldeg och äppelhalvor gräddas länge på låg temperatur, 1½ – 2 timmar på 150 grader, och blir rysligt god. Självklart man man grädda kortare tid på lite högre temperatur om man är otålig.

Foto: Ulrika Pousette

One Response to “Långbakad äppelpaj”

  1. Sara Ekstrand said

    Nu blev jag hungrig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: