Nyöppningar på gång

August 12, 2015

IMG_6885

Igår offentliggjordes en mycket god nyhet, att Haga Bageri och Tårtcompani ska öppna en ny filial på Kungsholmen! Exakt var och när verkar dock vara hemligt än så länge.

Jag läste även på Robbans Bästa att Gourmandise ska öppna på Sibyllegatan 14 på Östermalm. Gourmandise är ett prima franskt konditori som främst har jobbat med leveranser till hotell och restauranger sedan de stängde sin butik på Regeringsgatan för åratal sedan. Men sök för guds skull inte jobb där, de ryktas inte vara de charmigaste arbetsgivarna. Missa heller inte Robbans otroligt ambitiösa och digra lista över favoritkaféer i fina miljöer.

Bilden är från Brioche i Alvik. Det är inte särskilt nyöppnat, men jag besökte det för första gången idag. Fint och bra på alla sätt och vis, men lite tunnsått med briocher.

4 Responses to “Nyöppningar på gång”

 1. Carl Malmquist said

  Och Xoko gick i graven i söndags. Visserligen inte lika bra som när Magnus Johansson drev det men väldigt trist att det blir ännu en restaurang på redan täta Rörstrandsgatan. Baristaställen som serverar bra inköpta kanelbullar finns det gott om, men konditorier där man kan beställa en tårta blir mer sällsynta.

  • miaohrn said

   Nämen, det visste jag inte! Synd! Men som du säger, kvaliteten där hade ju försämrats en del på sistone. Men ändå! Och synd på gamla konditori Dalpojken som låg där innan.

 2. Robert said

  Utöver Xoko så har även Chocolate & Pastry stängt igen för gott på Heleneborgsgatan. Dessutom har kultförklarade Mean Coffee på Vasagatan nya ägare, vilket gör att de byter inriktning och ej kör som tidigare. Kaffe hämtas nu från J&N och de byter snart namn till Coffee. Samtliga tre ställen är med i White Guide Cafè.

  • miaohrn said

   Spännande med Mean Coffee, hoppas det förblir bra. Såg också att det ska öppna en Dunkin Donuts strax intill. Men inte direkt en personlig favorit. Trist att Chocolat & Pastry har stängt! Men lite knepigt läge det där.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: