Pop rocks

June 17, 2015

IMG_5424

Bröllopstårtan till prinsbröllopet häromveckan var ju en prålig sak i form av stora ringar med upplyst sockerdekor utplacerade på en ställning. Tårtan innehöll dessutom en överraskande ingrediens efter Carl-Philips önskemål: pop rocks! Ni vet sådana där syrliga godisar som sprakar i munnen. Just prinsens tårta innehöll finvarianten från Werners Gourmetservice (900 g för 715 kronor), men man kan även köpa påsarna ovan för en spottstyver på godisaffärer. Dock är nackdelen att sprakandet utlöses av saliven i munnen, så har man dem i fuktiga bakverk så försvinner spraket redan innan de serveras. Jag har testat att ha pop rocks i bland annat chokladbollar, men då gäller det att göra ganska torra bollar utan för mycket kaffe eller smör. Fördelen med finvarianten är att de är överdragna med choklad, och därmed skyddade mot väta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: