Blomsaft

June 17, 2015

syrén3

I år har Instagram och Facebook plötsligt svämmat över av vänner och bekanta som gör syrensaft. Men häng inte läpp om du inte hunnit med. Jag testade att göra syrensaft för några år sedan, och det var kul och fint och ganska gott, men syren smakade det inte. Jag tror tyvärr att den där fantastiska syrendoften är lite för flyktig för att fångas i saft. Men jag kan ha fel, och fint blir det i alla fall i sociala medier, och det kan ju vara halva poängen.

syren1

Nu är flädern äntligen på väg att blomma, och den passar desto bättre till saft. Vresrosor är heller inte dumma att göra saft på, det blir en färgstarkt rosa saft med lätt parfymerad smak. Under receptfliken finns recept både på rosensaft, fläderblomssaft och fläderchampagne. Sök på de orden i din webläsare så är det lättare att hitta bland alla recept. Hinner du inte göra saft kanske du helt enkelt kan knö ner några rosenblad eller fläderblommor i brännvinet för lite roligare snaps i morgon på självaste midsommarafton. Trevlig helg, hoppas ni håller er så torra och varma som möjligt! Själv siktar jag på firande inomhus i stan.

syren2

2 Responses to “Blomsaft”

  1. Åh, där kan jag inte helt hålla med dig. Nog smakar syrénsaft syrén. Däremot känns det som att hjärnan måste skapa nya kopplingar när man smakar för åtminstone mina smaklökar fick kortslutning och begrep inte hur lukten kunde bli smak. Det tog en stund och sedan framträdde syrénsmaken. Detta gäller även syrénsocker som jag bakade sockerdrömmar av. Först var det bara konstigt men efter en stund kom smaken fram, hjärnan tog en stund på sig men kopplade sedan rätt på något vis.
    Jag håller dock till fullo med dig om att det blir vackra bilder samt att fläder är svårslaget.
    Trevlig midsommar!

  2. Meg said

    Spanar in “mina” fläderbuskar i närområdet och tänker passa på att skörda nästa soliga dag efter midsommar. Kan varmt rekommendera fläderchampagne. Mycket ovanligt och mycket festligt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: