Prinspraliner

June 12, 2015

 Jag är långt ifrån rojalist, men har ändå lite svårt att ogilla det här med prinsbröllop. Alla ursäkter att äta bakelser tycker jag är bra! PR-proffsen på Haga Bageri har skapat en Sofia-bakelse, DN har idag en genomgång av stans prinsessbakelser (Wienercaféets korades som bäst) och ett gäng konditorer (bland annat Mattias Ljungberg (Tössebageriet),  Fredrik Borgskog (Clarion Hotel Post i Göteborg) Frida Lejon (Güntherska Hovkonditori & Schweizeri Uppsala) Per Olsson (Ljungbers konditori) och Patrik Fredriksson) är i full gång med att skapa bröllopstårtan och desserten som ännu är hemliga. Igår tittade jag in på fina gamla Ejes Choklad och de hade skapat två praliner inspirerade av bröllopet. En hjärtformad prinsesspralin med hallontryffel och rosa strössel och en prinspralin med blåbärstryffel och blått strössel (god).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: