Fikaplan

May 7, 2015

024 (2)

Jag strosade runt lite i kvarteren kring St Eriksplan igår, och vad mycket gott och roligt det finns där, och mer poppar det upp! På St Eriksgatan 81 slår Sophies canelé upp dörrarna 22 maj. Vilken grej alltså, att Stockholm får ett canelé-ställe! Det blir säkert en del financierer och andra franska bakverk också gissar jag.

20150507-125017-46217620.jpg

Eftersom de ännu inte öppnat gick jag vidare till Felice Café Napulitano, ett litet kafé med genuin italiensk känsla och värmande eftermiddagssol på Vikingagatan 18. Jag testade en choklad- och mandeltårta som hette Torta Caprese och inte var så dum.

20150507-125017-46217865.jpg

Sedan passerade jag två extremt minimalistiska ställen på Rörstrandsgatan: Mes Dames med enbart kaffe, te och glass på menyn och Kallpressen med enbart juice. Jag tittade in på Xoko som tidigare varit ett mycket ambitiöst ställe, men som nu har nya ägare sedan några år tillbaka. Det ser fortfarande ganska schysst ut, men med den där lite krypande känslan att allt inte står rätt till. Rundan avslutades med att titta förbi nyöppnade glasstället StikkiNikki på St Eriksplan 9.

Ytterligare bra ställen i området som har hängt med ett tag är bagerierna Bakery & Spice  och Cupcake Sthlm och kaféerna Lanthandelns Espresso på Bonniers konsthall, Haga Bageri, Erlands, Mellqvists, Chokladfabriken, Kaffeverket, Vurma och pizzastället The Artisan.

7 Responses to “Fikaplan”

 1. Inger Theorin said

  Vad är canelé? Undrar en som inte är så insatt! Hälsningar Inger Theorin

 2. Lill Perby said

  Kul att du kom förbi Felice cafè napulitano, tråkigt dock att du pratar om spraygrädde. Det är äkta grädde i sifon, inget annat! Eftersom vi både till största delen bakar och lagar maten själva tar vi givetvis inte kål på våra varor med halvfabrikat.

  • miaohrn said

   Vad klantigt av mig, jag ber om ursäkt! Jag tänkte stryka det redan innan jag publicerade det eftersom jag blev osäker på om det verkligen var spraygrädde. Det missade jag, men nu har jag tagit bort det. Förlåt igen!

 3. Hej Mia,

  Jag stötte på din blogg av en slump idag och jag förstår inte hur jag kan ha missat den tills nu. Den är ju helt enkelt underbar och jag ville berätta det för dig direkt.

  Jag jobbar som Community Manager för Yelp Stockholm och är precis som du alltid ute och upptäcker ställen runt om i Stockholm. Jag hade missat att Sophies Canelé skulle öppna/har öppnat (lite oklart) så tack för det.

  Ha en riktigt fin fredag.

  //Agnes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: