Våffeldags!
March 24, 2015
Här hemma tänkte jag att vi tjuvstartar inför våffeldagen redan idag. Det blir potatissoppa till middag och sedan våfflor med grädde och rårörda jordgubbar till efterrätt. Här kommer ett enkelt recept om du vill slippa använda mix. Självklart är det inget fel på det heller, men att göra smeten själv är plättlätt.
Våfflor
Frasiga och goda våfflor där vispad grädde vänds ner i smeten.
Till 10-12 våfflor
4 dl (240 g) vetemjöl
3 dl vatten
1 krm salt
4 dl vispgrädde
cirka 25 g smör till gräddningen
- Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Låt stå och svälla i rumstemperatur i cirka 1 timme, men du kan även förbereda längre i förväg om du vill.
- Vispa grädden ganska fast och blanda ner den i smeten.
- Hetta upp våffeljärnet och smörj det med en klick smör inför de första omgångarna.
- Häll lite smet i våffeljärnet, stäng locket och grädda våfflan tills den fått fin färg. Servera gärna omedelbart med lättvispad grädde och sylt eller låt våfflan ligga på galler medan du gräddar resten av smeten.
Tack för receptet, blir våfflor i kväll efter soppa på grillad paprika!
Våfflorna blev väldigt goda!
Vad kul, hurra!