Chokladbollar med brynt smör

March 5, 2015

20150305-110115-39675541.jpg

Jag fascineras så av alla som bakar när de är föräldralediga. Trots att det är mitt yrke lyckas jag sällan få ihop något mellan blöjbyten, skrik och matning. Att lyckas duscha och få på mig ännu icke nerkräkta kläder är nog med utmaning och spänning för mig på en dag. Men! Häromdagen bakade jag faktiskt chokladbollar medan Olle smågnällde i bärselen. För att skoja till det hela brynte jag smöret och tillsatte lite flingsalt i smeten. Så himla gott! Nästan allt blir ju godare med brynt smör och här tog jag ett helt vanligt recept på chokladbollar (det från Sju sorters kakor självklart) men brynte först smöret och lät det svalna och sedan stelna en liten stund i kylen innan jag blandade ihop det med resten av ingredienserna. Voila!

5 Responses to “Chokladbollar med brynt smör”

 1. Ida said

  Oh, ser jättegoda ut! Skönt också att läsa om fler som har svårt att få möjlighet till bakning med liten att ta hand om… Får se om jag kan prova detta framöver (min lillgrabb vill inte åka bärsele, tyvärr)

  • miaohrn said

   Stackare, jag skulle bli galen om Olle inte ville vara i bärselen! Hoppas din kille åtminstone gillar säng eller vagn eller babysitter eller vad som helst. Lycka till!

 2. Renate said

  Otroligt goda!

 3. Marianne said

  Jag testade att bryna smöret. Men tyckte inte om det. Jag gillar brynt smör men inte i chockladbollarna. Ingen av oss i familjen tyckte det var gott.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: