17 februari!

January 9, 2015

IMG_3341

När, när, när?! När ÄR egentligen fettisdagen kanske ni går och undrar? Jo, 17 februari är det dags! Bara så att ni vet. Rensa kalendern, fyll frysen med vetebullar eller förbeställ semlor till jobbet!

6 Responses to “17 februari!”

 1. Hedvig said

  Ja, visst börjar semmelsuget komma nu. Men en helt annan sak. Jag köpte gamla mandelmussleformar och trodde att det var ett riktigt kap (35 st för 10 kr). Men så visade det sig att jag inte hade kollat så noga. Formarna hade mängder av härsket fett ingrott. Nu är de diskade men har fortfarande små, små svarta fläckar kvar. Till på köpet är de i de veckade små hörnen så de är svåra att få bort. Har du något tips för hur man får bort sånt? Skulle vara guld värt!!

  • Hedvig said

   Oj, det blev visst fel bloggadress….

  • miaohrn said

   Typiskt! Ja, det rekommenderas ju att man bara torkar ur mandelmusselformarna, men då härsknar ju ofta fettet. Jag vet tyvärr inte hur man ska få bort fläckarna. Men husmorstipset för rengöring brukar ju alltid vara någon slags kombination av ättika och bakpulver. Eller bara ättika. Låt dem ligga i vatten och ättika vet ja! Eller vatten och lite maskindiskmedel. Annars kanske det inte är hela världen att de har små svarta prickar. Lycka till!

 2. Elin said

  Bra att du upplyser om detta! För några år sedan när jag var i tioårsåldern tänkte jag överraska mamma genom att köpa semlor på väg hem från skolan, på fettisdagen. Allt gick enligt planerna förutom att det visade att fettisdagen var först en vecka senare. Men men, semlorna smakade lika bra för det! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: