Nyårsdessert

December 27, 2014

Crepes Suzette

Ni kanske knappt har återhämtat er från allt vad julgodis heter, men jag började ändå fundera så smått på det här med nyårsdessert, och kom att tänka på att Crêpes Suzette ju är bland det  godaste man kan äta. På allvar. Alltså pannkakor som flamberas i en karamellig apelsinsås och sedan serveras tillsammans med vaniljglass. Det här med flambering känns ju dessutom lite festligt och nyårslikt. Pannkakorna kan stekas dagen innan, men karamellsåsen ska nog helst göras strax innan servering, så det kanske inte är den allra bästa desserten att göra om du ska ha en stor middag och dessutom njuta lite av festligheterna själv. Då kanske det är bättre med glassbomb, marängsviss, pannacotta eller något annat som kan förberedas helt. Hur som helst ligger receptet uppe under receptfliken nu!

Receptet är hämtat ur min bok Franska bakverk och bilden fotad av Ulrika Ekblom.

Advertisements

One Response to “Nyårsdessert”

  1. Jenny said

    Sagt och gjort och det blev supergott! Tack för tipset!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: