Vinnarna!

November 12, 2014

ribb3

Jag blev lite beklämd igår när jag var inne i stan (Stockholm) och såg nyöppnade och fullsatta Espresso House i varje hörn. Sedan gick jag till fina gamla Tösse och åt en pralin och en brioche, och där var det nästan öde. Inget ont om Espresso House, men jag älskar ju små unika kaféer som gör sin egen grej och bakar från grunden i mindre mängder. Inte strömlinjeformade kedjor som Espresso House, dit många kanske går in ändå av ren slentrian för att de vet vad de får och inte hinner leta upp roligare alternativ.

Därför blev jag extra glad av alla era utmärkta tips om fina kaféer runt om i landet. Hurra för er, och hurra för alla eldsjälar som driver dem! Och stort grattis till vinnarna av White Guide Café som jag nu har korat!  Det blir inga mindre än Elin S, Andrea, Augusta, Vera och Heidi som får ett ex av White Guide Café med posten!

Missa inte att gå in och kika på kommentarerna till det tidigare inlägget där tävlingen utlystes för att få bra tips på kaféer i hela landet.

7 Responses to “Vinnarna!”

 1. Åh, fina Tösse! Saknar’t.

 2. smakeriets said

  Håller helt med!
  Om du har vägarna förbi sickla köpkvarter har jag och en vän öppnat ett litet ställe på den mysigaste lite undangömda gatan Järnvägsgatan 16 i närheten av Urban deli.
  Vi heter Naked Cake o bakar allt från grunden:)
  Jag har även haft den äran att gå kurs hos dig:)
  Du är hjärtligt välkommen förbi, bjuder gärna på en fika!
  Med vänlig hälsning, Lotten

  • Annika said

   Åh, tack för tips! Herregud så mysigt och gott det låter. MÅSTE testas när jag drabbas av shoppingkoma (efter cirka 45 minuter i alla affärer av kläd/skoslag). Är ofta i Sickla!

  • miaohrn said

   Åh vad trevligt det låter, jag hoppas att jag hinner förbi snart! Lycka till med allt till dess, och vad kul att du har gått kurs hos mig!

 3. Johanna said

  Jag bodde i Lund när det första espressohouse öppnades. Det var något nytt. Jag fick välja bönor i min latte och rostade scones till frukosfikat. Under en period av depression och sjukskrivning var det dit jag gick för att träna på att vara bland folk igen. Jag satt och skrev dagbok och drack kaffe många gånger varje vecka. Så trots att det numera är en kedja utan så mycket själ går jag ändå till espressohouse ibland i olika städer och känner mig trygg och lugn. Det är liksom mitt cafe.

  • miaohrn said

   Vilket välmotiverat och fint försvar mot mitt påhopp på Espresso House! Bra att det har varit en liten hjälp på vägen att få dig att må bättre. Glöm inte mejla mig din adress så att vi kan posta boken till dig!

 4. Eva said

  Mera sådana inlägg och betraktelser! Jag kan bara hoppas att några är noga. Andra kommer inte vara det. Som att handla på Konsum eller Bondens marknad (om man bor i Sthlm). Närbakat eller industribakat. Pls tänk på vad du lägger sina surt förvärvade pengar när du ska fika. Lägg dom på nördar, entusiaster, baktokiga eller helt enkelt kärleksfulla hemmabakare. Ni vet vilka ni är.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: