Händer i veckan

November 3, 2014

012

Glöm inte att det är Gustav Adolfsdagen på torsdag! En utmärkt anledning att äta bakelser, men som ofta glöms bort i Stockholm, och säkert även andra delar av landet. Förra året skapade jag Gustav Adolfsbakelsen ovan med mandelmassa, grädde och äppelmos, och här hittar ni receptet, men det är ju fritt fram att skapa egna Gustav Adolfsbakelser. Bor ni i till exempel Göteborg eller annan stad där man tar firandet lite mer på allvar går det utmärkt att köpa Gustav Adolfsbakelser på konditori. I Stockholm har jag sett det på bland annat Papa Lee Bakery och Källströms konditori.

Har ni vägarna förbi Älvsjö-mässan nu på söndag 9 november måste ni passa på att komma till Allt om Mat-scenen och säga hej. Jag står och bakar där klockan 14.15-14.45 och bjussar på massor av kakor och pratar om Sju sorters kakor. Vi ska plåta på fredag, så mycket av det som blir över ska ätas upp på mässan.

Oj, missade nästan att det är kladdkakans dag på fredag också! Enligt Arla, som säkert har ett finger med i spelet, kommer det att ätas 2 miljoner kladdkakor under dagen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: