Bake-off

October 27, 2014

croissant
Problemet när man bakar wienerbröd och croissanter är att det tar en herrans massa tid att göra, och sedan måste man äta upp allt på en gång eftersom de är godast samma dag. Senast jag bakade croissanter frös jag in en stor del av satsen efter att jag rullat ihop dem, men innan de jäst, och det funkade superbra. När man blir sugen på lite frasiga bakverk är det bara att ta ut dem, lägga dem på en plåt, täcka över och låta jäsa i rumstemperatur tre timmar i runda slängar. Så lyxigt och enkelt!

Det är är ju ingen ny metod, men vill bara påminna om hur bra den är. Funkar även toppen till alla sorters vetebröd och säkert även matbröd.

6 Responses to “Bake-off”

  1. HF said

    Bästa sättet att alltid ha “nybakade” croissanter inom räckhåll!

  2. Cecilia said

    “Frystekniken” funkar bra med ljusa bröd, men när jag testat med grövre degar blir limporna gärna lite platta och alldeles torrsmuliga efter att de bakats:/ Fast det kan säkert variera med olika mjölsorter…

  3. Så brukar jag också göra (även med vanligt vetebröd), men jag känner mig alltid så himla osäker på hur länge de håller sig, med jäskraft som avtar och så. Det brukar sluta med att jag äter upp allt på någon vecka eller två för säkerhets skull (den kan ju inte finnas något deppigare än bakverk som förfars menar jag). Har du koll på hur länge de kan vara frysta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: