Varm choklad!

October 13, 2014

varmchoko_5410332fe087c34fb1147aab

Hösten är fantastisk på många sätt, men också ganska vidrig eftersom det betyder att en lång och mörk vinter är på väg. Då finns det ett sätt att trösta sig och få det hela att bli lite mer uthärdligt. Varm choklad!

En rolig Stockholms-nyhet är att Chokladfabriken kommer att ta över StikkiNikkis glassbutiker över vintern och omvandla dem till varm choklad-barer. Hurra för sådant roligt! 20 oktober slår de upp portarna på Drottninggatan 90B och Götgatan 46 och kör fram till påsk. Det kommer att serveras 17 olika sorters choklad, med allt från vit varm choklad, vild, sockerfri, mjölkchoklad, ekologisk och 85-procentig mörk lyxchoklad. Och så tigerkaka och nybakad brioche till det. Dock är butikerna ganska små, så kanske bäst att bylta på sig varmt och vara beredd på att ta take away.

scarfo

Ett annat glasställe som har varm choklad är Gelato Scarfó i Ålsten. Här är det lyxigt tjock italiensk dryck gjord på Amedei-choklad serverad ur blänkande chokladfontän som gäller.

Även i resten av landet är ju möjligheterna för varm choklad-drickande oändliga, och en bra grej är att Kung Markatta just har lanserat varm choklad-pulver som både är ekologiskt och Fairtrade-märkt. Själv tycker jag även att det är toppen att göra varm choklad på överbliven chokladtryffel/ ganach/ glasyr om man har turen att ha sådant liggandes. Bara att värma i en kastrull tillsammans med mjölk.

20141013-110208-39728720.jpg

Gillar den här reklamen på en gammal kakburk jag har där varm choklad ännu ansågs vara den hälsosammaste frukostdrycken för både ung och gammal.

3 Responses to “Varm choklad!”

  1. Jessica said

    Chokladfabriken säljer ett chokladdryckpulver under säsong (som är nu). Finns som mjölkchoklad, mörk choklad och i ekologiska varianter. Mjölkchokladen är väldigt god.

  2. Cecilia said

    Sockerfri lyxvarmchoklad??! Och jag som ska till Stockholm om endast 4 veckor! JIPPIE😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: