Nyöppnat

October 6, 2014

20141006-221328-80008934.jpg

Nu har jag äntligen hunnit förbi K-märkt, det nya stället konditorn Daniel Roos har öppnat tillsammans med kocken Johan Gottberg och sommelieren Jens Dolk. Daniel gör ju innovativa desserter som har varit lite svårtillgängliga på sistone, men nu kan man alltså äta dem i konditoridelen av K-märkt som har öppnat i Garnisonen på Östermalm i Stockholm. Garnisonen är ett gigantiskt kontorskomplex som byggdes 1972, och K-märkt är till viss del en lunchrestaurang med ovanligt höga ambitioner, och i en del av härligheten ligger konditoriet med bageri och kafé där man antingen kan köpa med sig eller slå sig ner och fika.

Jag testade en spegelblank hasselnötsmoussebakelse med passionsfrukt och små krispiga chokladkulor runt om (ovan) och en chokladmoussebakelse med crème brûléfyllning (nedan, till väster i bild). Gott såklart!

20141006-221329-80009788.jpg

Andra trevliga nyheter är att Daniel Lindeberg från Franzén och Lindeberg och senast kreativ ledare på Wienercaféet ska öppna eget bageri och kafé i Stockholms-förorten Orminge! Det lär ju bli hur bra som helst, grattis alla som bor i trakten!

Midsommarkrans-borna kan glädjas åt att Marqus Östin har börjat baka sina grymma bröd på Kalaskransen. Hurra! Marqus har tidigare jobbat bland anat på Rute stenugnsbageri på Gotland.

Stort grattis också till Sara Aasum Hultberg som blev Årets konditor i helgen! Hennes desserter kan man smaka på Taverna Brillo.

Till sist kommer äntligen en nyhet utanför Stockholm! I Göteborg öppnar Levantine Bakery en brödbutik med bland annat surdegsbröd, bullar och croissanter på Tredje Långgatan. I bageriet står ingen mindre än Åsa Svensson som jag skrivit om i det här gamla inlägget. 28 oktober slår portarna upp.

Det ryktas förresten också att kedjan Dunkin Donuts ska öppna filialer i Sverige under hösten, och att Starbucks har inlett ett samarbete med Ica och planerar att öppna kaféer i anslutning till tre av deras större butiker under 2015. Var är dock ännu oklart.

3 Responses to “Nyöppnat”

  1. Ida said

    Så gott de där ser ut 🙂

  2. Åh, trevliga ställen att besöka verkar det som. Hur är det, har du haft några “det här måste du göra i Paris om du gillar kakor, sött och att baka” tips i bloggen? Hittade ingen sökfunktion så jag frågar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: