Tårtkalas! Tävling!

September 23, 2014

tårta2 ica

Vet ni, på torsdag och fredag ska vi plåta till nya upplagan av Sju sorters kakor, och det kommer att bli en handfull tårtor över. Jag vill gärna äta så mycket som möjligt av dem själv, men inser att jag aldrig kommer hinna med. Så vi drar till med en tävling!

När vi har plåtat färdigt på fredag budar jag helt enkelt över tårtorna till den som vinner. Kanske vill ni ha fredagsfika på jobbet eller kalas hemma till helgen, eller så vill du rent av dela ut tårtorna till hemlösa. För att delta lämnar du en kommentar nedan och skriver var du jobbar eller vad du vill ha tårtorna till. Helst någorlunda nära Stockholm city.

Några varningar bara: tårtorna kommer inte vara helt intakta, jag måste ju smaka lite själv också, och jag kan inte garantera exakt vilken tid de kommer, plåtningar är ju lite oförutsägbara på det sättet. Det handlar om 4-5 tårtor och du måste vara tillgänglig på någon slags adress för att ta emot tårtorna under fredag eftermiddag. 26 september alltså.

Bonus! Den här veckan är det prinsesstårtans vecka vilket innebär att konditorier och bagerier som hakar på kampanjen “Baka med hopp” skänker 100 kronor per såld tårta till Barncancerfonden. Jag skänker 100 spänn och vinnaren får prinsesstårta! Vill du också baka prinsesstårta och samla in stålar hittade jag en steg-för-steg-skola jag gjort för Gourmet här.

Tårtan på bilden är fotad av Anna Kern och modell är Miriam Parkman.

23 Responses to “Tårtkalas! Tävling!”

 1. miriamskafferep said

  Den där tjusiga bilden väcker allt för smarriga minnen för att inte prova mina chanser i tävlingen!

  Jag vet många tårtsugna på HV Skola på en fredagseftermiddag…en av dina skapelser skulle göra succé! Och så kan jag få skryta lite förstås om att jag en gång var din assistent.
  HV Skola, Djurgårdsslätten 82-84!
  Kram!

  • miaohrn said

   Åh, men det känns nästan som att du är jävig eftersom du är på bilden och allt. Men jag skickar gärna kakor efter någon annan plåtning! Kram!

 2. Jenny Gonelius said

  Vi deltar gärna och håller tummarna för att vinna en god tårta som vi kan fira vårt första barns hemkomst med. ❤
  Vi bor i flemingsberg.
  Mvh Jenny

 3. Malin Ahlberg said

  Bor alldeles för långt från City för att vara med men jag kan komma förbi och ta med någon left-over om det mot förmodan så skulle bli. 🙂

  kram Malin Ahlberg

  • miaohrn said

   Ja det är klart du ska komma förbi, Malin! Välkommen, vad roligt! Dyk upp antingen på torsdag eller fredag eftermiddag, men varning för att jag kommer att vara trött, stressad och introvert.

 4. Therese Christersson said

  Hej hej deltar mer än gärna i denna fina tävling, ska föda barn typ snart BF7/10. Skulle vara kul att bjuda in familj och vänner innan 🙂

 5. Hej!

  Min mamma fyller år på lördag och det skulle vara superkul att få bjuda henne på smarriga tårtor! Jag och min lillebror har planerat att laga middag till henne på fredag och då skulle det vara kul att överaska med tårta både då och på morgonen på lördag!

  Jag går på Kungsholmens Gymnasium och kommer vara där under eftermiddagen.

  Kram

  Antonia

 6. Jennifer said

  Hej!
  På mitt jobb, Tacton med kontor på Fleminggatan, brukar vi ha fredagssamling på eftermiddagen och då vore det ju ack så tjusigt men äkta Mia-tårtor!!

 7. Hedvig Nystrand said

  Åh vilken underbar ide! Skulle passa som handen i hansken ska fira mina tvillingar som fyller 1 år. Det lilla kalaaet blev visst 40 p. Kul att bjuda på lite blandat så alla kan få sitt. Bor i midsommarkransen men har bil.

 8. Louise Caesar said

  Min man fyller år på måndag och på tisdag morgon ska vi åka till Spanien med våra 4-åriga tvillingdöttrar så då är det helt klart kaos här hemma! Skulle vara trevligt att kunna fira honom lite oväntat redan på fredagkväll! Vi bor i Sundbyberg, på gränsen mot Solna.

 9. Christine Johansson said

  Jag och mina jobbarkompisar är riktiga gottegrisar så att avsluta veckan med tårta och smygstarta helgen på fredag eftermiddag vore perfekt! Jag jobbar på Atlas Antibodies på Roslagstullsbacken 15.

 10. Karin said

  Åh, kalas hemma till helgen ska vi ju ha! Tänk vad fantastiskt att få servera dina fina tårtor då! Kanske skulle det också räcka till varsin bit till familjens fredagsmys 😉

  Jag är föräldraledig och är antingen hemma i Björkhagen eller kan kanske komma och hämta en tårta eller två på barnvagnspromenaden 🙂 (beroende på var du är och fotar, förstås)

 11. AnnaCarin said

  Åh synd att man bor i Visby numera! Assade Sara Danielsson när hon plåtade tårtbok åt dig, då bodde jag i kollektiv och minns att jag fick med mig en hel massa tårtor.. Mycket gott! =)

 12. Katarina said

  På Roslinvägen 57 kommer ett 120-årskalas (60+60) hållas och dessa tårtor skulle vara mycket uppskattat att överraska mina föräldrar med nu när jag själv överraskar de med att komma hem från min studentstad. / Katarina

 13. Hej,
  Jag skulle vilja fira att det är ett år sedan jag slutade röka (har rökt i 20 år innan) med att bjuda alla på mitt jobb på tårta. För de är de som har hjälpt mig och inspirerat mig varje dag. (man kan ju inte jobba på en site om hälsa om man själv röker, eller hur?)
  Vi sitter på Västgöragatan 2 vid Medborgarplatsen.

  Hälsningar rökfri -77:a

 14. Västgötagatan såklart

 15. Mikaela said

  Hej!
  Två av mina närmaste vänner fyller år i helgen och jag hade också tänkt att överraska dem och fråga om de vill bli brudtärnor, och vi älskar tårtor och fika! Så tårtor ifrån dig vore en superfin bonus! Finns tillgänglig för upphämtning på eftermiddagen i stan eller hemma 🙂

  Samtidigt vill jag ge en massa tårtor till alla andra som kommenterat, jag tror vi alla borde fira oss själva och varandra mer bara sådär 🙂

 16. Maria said

  Det skulle vara fantastiskt att kunna överraska mina underbara och trevliga kollegor på fredag. Vi sitter på Valhallavägen vid rondellen vid Gärdet.

 17. Nina said

  Hej hej! Alla administratörer på Barn och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet vill gärna ha tårta. Sista fredagen med Sara. (Snyft) vi finns på Frescati hagväg 20, en trappa upp.

  Mums!
  Håller alla tummar vi kan.

  • miaohrn said

   Fasen, det hade ju varit grymt att få bjuda er och Sara på tårta, men jag hann avgöra tävlingen innan jag fick ditt bidrag. Hoppas ni får lite gott fredagsfika ändå, hälsa Sara!

 18. Therese Christersson said

  Vem är den lyckliga vinnaren? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: