Bokhöst

August 25, 2014

20140825-210535-75935149.jpg

Höst (eller sensommar eller vad det nu är) betyder alltid att det kommer en massa fina bakböcker. Först ut var Nytt fikabröd av Jessica Frej och Maria Blohm. Den innehåller alla klassiska bakverk och kakor man kan önska sig i glutenfri tappning. Allt bakat på naturligt glutenfria mjöler utan mixer. De provbakade och plåtade till boken i min matstudio, så jag hade tur att få smakade mycket och är så imponerad att de lyckas få allt från kanelbullar, semlor, schackrutor, choklasnitt och jordgubbstårta att smaka lika gott som originalen. Jag har även sett på nära håll hur de har experimenterat fram alla recept med blod, svett och tårar och ambition och noggrannhet som kemister.

20140825-210536-75936039.jpg20140825-210538-75938703.jpg20140825-210537-75937778.jpg20140825-210536-75936905.jpg20140825-210540-75940513.jpg

Boken är  proffsigt plåtad av Christina Sundien och sedan taffligt avplåtad med min mobilkamera.

Roy Fares har kommit med en ny bok som heter Delicious: bakverk för en godare höst och vinter som säkerligen är supersnygg. Inom kort kommer även Martin Johansson med boken Bröd, bröd, bröd: recept, råd och genvägar, och Linda Lomelino släpper boken Sweet food and photography med både kakrecept och tips på hur man stylar och fotar sina bakverk.

4 Responses to “Bokhöst”

  1. Eva Mantsinen said

    Jag behöver höstsemester. Så jag kan läsa alla böckerna. Väljer faktiskt en bakbok före en deckare, nja, allt som oftast i alla fall.😉

  2. Meg said

    Och när kommer boken vi väntar på, alltså den nya utgåvan av “Sju sorters kakor”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: