Sensommarbakning
August 19, 2014
Det börjar faktiskt kännas lite, lite ruggigt och höstigt idag. Sommaren kommer säkert tillbaka ett par gånger, men jag tror ändå att det är bäst att hålla höstdeppet borta med sensommarskörd och bakning. Den här päronpajen är så löjligt god i all sin enkelhet, och snart börjar nog päronen mogna. Receptet som är hämtat ur min bok Franska bakverk ligger nu uppe under receptfliken. Ulrika Ekblom har plåtat och bilden ovan och många andra ur boken kan roligt nog köpas som vykort i Ulrikas Etsy shop!
Ett sensommartips förresten, missa inte att åka till Ulriksdals Slottsträdgårds självplock och plocka snittblommor och grönsaker om du bor i Stockholm. Så mycket fint och gott!
Använder du en pajform med löstagbar botten och smörjer du den med någonting?
Slarvigt av mig att inte skriva! Vill man lossa pajen som jag gjort på bilden är det bra att använda en form med löstagbar kant, men annars går det bra med en vanlig. Vill man lossa formen kan man smörja den med lite smör och pudra med vetemjöl, men annars är degen så pass fet att det brukar gå bra ändå.