Bakelsefunderingar

August 15, 2014

20140815-155235-57155477.jpg

Stort tack för all er feedback när det gäller Sju sorters kakor! Då ser jag till att skriva korrekt mängd mjöl i recepten och att man ska ta lite extra till utbakningen. Och så lägger jag till så att mjölmängden står i gram också, men självklart ska ska det även stå i deciliter. Jag hade formulerat mig lite konstigt så att det lät som att jag ville att det bara skulle stå i gram, men det är det värsta jag vet. Bagarfasoner! Både och ska det vara.

Snoddas får nog byta namn till Kärleksmums, men alla namn ska nämnas både i ingressen och i registret. Och så vill jag rumstera om lite i kapitlen. Det finns många recept i bakelsekapitlet som känns mer som mjuka kakor, långpannekakor skurna i rutor eller småkakor. En bakelse ska i min åsikt gärna vara lite mer arbetad, kanske i flera lager och med olika konsistenser. Jag lägger kanske till ett par moussebakelser också, och på er tidigare begäran mer choklad. Ett par av bakelserna får nog stryka på foten. Den här mintbakelsen till exempel, är det någon av er som har känslomässiga band till den?

5 Responses to “Bakelsefunderingar”

  1. Håller helt med om att bakelsekapitlet har lite o-bakelsiga recept, kul med några nya.🙂

    Och nä, de känslomässiga banden till den där mintskapelsen är extremt svaga här. Typ obefintliga.

  2. C said

    Nä, inga känslomässiga band, men nu blir jag väldigt nyfiken! Gillar ju mint😛

  3. Katarina said

    Känner inte till Mintbakelsen. Finns inte i mitt ex fr 1987 men jag gillar också mint och blir lite nyfiken…

  4. Elisabeth said

    Blir det ett kapitel med långpannekakor?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: