Sola, bada, fika!

July 22, 2014

20140722-185638.jpg
Jag är ganska enkelspårig på sommaren. Jag vill bara sola och bada och fika dagarna i ända, och har fått mitt lystmäte av det den här pangsommaren. Många stockholmare lämnar stan så här års av oförklarliga skäl, men inte jag. Inte mer än för dagsturer.
20140722-185812.jpg
Några fik vi har hunnit med är Kafé Sjöstugan i Bergshamra. Ekologiskt, hembakat, bohemiskt och nära badklippor och liten, liten strand. Och egen badbrygga och grymma bullar.

På väg till finfina badklippor på Gålö stannade vi till på Stegshamra gård, men bullarna var lite torra. Annars bra om man har barn som gillar serien Bondgården som filmas där.

Kötiden och prisläget på kaféet på Saltsjöbadens Friluftsbad (översta bilden) har en del att önska, men som bad räknat är det ett helt underbart ställe.
20140722-185714.jpg
På väg dit hann vi även med ett besök på Kringelgården i Nacka och åt goda mackor på deras rosinramade uteservering.
20140722-185921.jpg
Röda Villan på Fjäderholmarna har massor av fina sittplatser i olika etapper med utsikt över havet när man väl kämpat sig genom köerna och öppnat stora plånboken.
20140722-185950.jpg
Favoriten hittills är nog ändå Stora Henriksvik på Långholmen. Ett kafé som var lite halvdant för ett par år sedan men som bara blir bättre och bättre.

Självklart har jag även ätit mycket glass. Favoriten hittills är glasstället Fryst på Kungsholms strand, men jag är även sugen på att testa Gelateria Scarfo i Ålsten och Nonnas vid Boulebaren i Rålis.

3 Responses to “Sola, bada, fika!”

 1. Cecilia said

  Jag gillar din innerliga kärlek till Stockholm! Alla vi andra som bor ute på bonnvischan tänker att “där finns allt!”, med innerlig avundsjuka. Så varför åka därifrån på sommaren?? Galenskap:D Nu vet inte jag exakt hur många fik och caféer det finns i Sthlm. Men det måste ju vara en avsevärd mängd. Vet du?

  • miaohrn said

   Nej jag vet inte faktiskt! Skäms! Ska ta reda på det. Hoppas du har en toppensommar! PS. det har faktiskt inträffat ett par gånger denna sommar att jag längtat lite till landsbygden också…

 2. Annika said

  Åh men åh, vad extra glad jag blev att du varit ute i mina hoods i Saltis och fikat! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: