Tårtklipp

July 1, 2014

018

Jag har fått tips om ett par roliga, tårtrelaterade korta filmer. Den första är lite mer akademiker-nördig och den andra är sjukt rolig och tramsig. Välj den som passar din humor bäst eller se båda.

Anders som tipsade om det första klippet i kommentarerna på ett annat inlägg skriver så här:

“Jag landade på det här inlägget eftersom jag var nyfiken på om du hade några tips för hur man skär upp en tårta. I förra veckan publicerade mattenördarna på Youtube-kontot Numberphile en video på hur tårta kan skäras.

Universalgeniet Francis Galton föreslog 1906 en tårtskärarmetod för redaktörerna på Nature och fick den också publicerad. Han menade att vanliga kilformade bitar från en rund tårta var ofullkomliga, och att hans sätt minimerade torra kanter genom att pussla ihop återstående delar och höll dom samman med gummiband.

Att bitarna inte blir jämnstora, ej lämpar sig för tårtor med mycket frosting eller dekor, och knappt behövs då det sällan blir långvariga tårtrester, verkar inte bekymra matematikerna. Men lite roligt är det allt med alternativa tillvägagångssätt.”

Här kan du se klippet: http://youtu.be/wBU9N35ZHIw

Det andra filmen visar två midsommarfirande killar som försöker baka tårta uppkopplade till en TENS-maskin, ni vet en sådan apparat som ger smärtlindring med hjälp av elektriska stötar. elitedaily.com/humor/swedish-guys-try-make-cake-hooked-electrotherapy-machine-video/638507/

One Response to “Tårtklipp”

  1. Cecilia said

    HAHAhahaha… alltså, jag DÖR! Vad har vi lärt oss idag? Jo, TENS gör allt roligare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: