Det våras för tårtorna

April 6, 2014

tårta1
Det börjar bli tårtsäsong. Jag känner det i hela kroppen. Jag borde göra annat, men vill bara kolla tårtor på Pinterest. Det finns så mycket helt otroliga tårtor där! Jag är inte särskilt aktiv på Pinterest, men jag älskar att kolla på alla fantastiska bilder. Gör det du också!

Här ser ni några av mina bästa tårtor, men de är bara som bleka skuggor av vad som finns på Pinterest. Överst är en tårta jag stylade till tidningen Mer Smak som är fotad av Ulrika Pousette.
llmv120764
En jordgubbstårta fylld med passionsfrukt och fläder, toppad med vit chokladglasyr. Fotad av Anna Kern för Lantliv Mat & Vin.
Foret noire
En chokladtårta med körsbär och grädde, en så kallad Fôret Noire. Ur min bok Franska Bakverk fotad av Ulrika Ekblom.

En av de nyare tårttrenderna är att göra “naked cakes”. Kanske som motvikt till alla sugarpastefort som kan se lite oätliga ut. De mer rustika och spontana nakna tårtorna brukar ha synliga bottnar med frosting emellan och ofta färska blommor, bär och massor av florsocker på.

Blir du yr och får prestationsångest av alla perfekta tårtor botas det bäst genom att kolla cake wrecks.

3 Responses to “Det våras för tårtorna”

  1. Cecilia said

    Jag tycker att “nakentårtorna” är ett skönt koncept! De flesta syltsorter, mousser och krämer är ju väldigt fina tillsammans, så varför inte visa upp dem?:) Dessutom finns det många som tycker att det blir för mycket grädde och/eller smörkräm när man täcker in en hel tårta med det.

  2. Ida said

    Så fina dom va🙂

  3. Fantastiska tårtor du har gjort

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: