Kristyrkakor

March 13, 2014

IMG_0884

Jag har fastnat för det här med att göra kristyrkakor. Själva kristyren är så härlig att jobba med, och man kan göra nästan vad som helst, kakorna blir som söta små konstverk.

Till senaste numret av tidningen Hembakat har jag gjort fyra recept på småkakor, bland annat kristyrkakorna på bilden ovan. Receptet ligger nu under receptfliken!

Som grund gör jag mördegskakor, gärna runda man kan dekorera fritt, men det går självklart bra att göra alla upptänkliga former. Dekorerandet är sjukt roligt, men räkna med att det tar ganska mycket tid. Sätt gärna av minst av 2-3 timmar för spritsningen. En bra idé är att baka kakorna den ena dagen, och sedan dekorera dem dagen efter så att du kan fokusera på det. För att färga kristyren funkar det för det mesta bra att använda vanliga hushållsfärger som du köper i mataffären, men vill du ha kraftig färg blir kristyren ibland för lös, och då kan det istället vara en bra idé att använda pastafärg som har fastare konsistens. Det finns att köpa i nätbutiker eller hobbyaffärer. Prisvärda färger kan du hitta hos bland annat Baka & Dekorera.

IMG_0899

Sök gärna vidare på nätet för att hitta inspiration och vägledning när det gäller att dekorera kakor. Bildgoogla till exempel ”iced sugar cookies” eller sök på samma sak på Pinterest. Sök på ”flooding cookies” på Youtube för att lära dig tekniken. Sweetopia är en fin och inspirerande sajt, och de här glassarna/ tomtarna Bakerella har gjort är en favorit.

20140313-103628.jpg

2 Responses to “Kristyrkakor”

  1. Så underbart vackra!

  2. Älskar att göra dekorerade kakor ❤ Det kan vara lite tidskrävande, men det gör ju inget om det är någon man tycker om att göra. Och det blir så glada, festliga och fina kakor! Kärt besvär 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: