Earth Hour-bakelse

February 18, 2014

earthhour_04
Jag och min kollega Pia Hall har fått i uppdrag av WWF att skapa en bakelse till Earth Hour. Det dröjer förvisso till 29 mars tills det är dags att släcka lamporna, men redan nu kan ni kika på receptet här. För att vara energisnåla gjorde vi en raw food-bakelse. Ingen ugn = klimatsmart! Hoppas jag, det är ju aldrig lätt att veta det där.

Raw food går ut på att äta en hälsosam kost bestående av bland annat nötter, frön, frukt, grönsaker och annan mat som inte hettats upp till mer än 42,5 grader (skolorna kan dock variera några grader upp eller ner). Ska man vara helt renlärig bör man heller inte använda vanlig kakao eftersom kakaobönorna då har rostats. Raw-kakao hittar man i affärer med hälsokost och veganmat. Vår bakelse är en chokladmoussig sak med avokado, bananer, och dadlar och en botten av valnötter och mandlar.
earthhour_06
earthhour_01
Foto: Christina Sundien

PS. Bli inte oroliga att jag ska överge vitt socker, mjöl, smör och annat gött som gräddas i ugn för det här med raw food. Men du som är nyfiken på raw food hittar mer recept här. Själv tror jag på att äta lagom mängder av allt som är riktigt, riktigt gott.

2 Responses to “Earth Hour-bakelse”

  1. Lina said

    Åh vad kul med lite raw food! Tycker bara att det roligt med lite nyttigare bakverk! Och raw kakao har jag faktiskt hittat på ICA Maxi om jag inte minns fel 🙂

  2. Cecilia said

    Det är väl bra att kunna göra alla typer av bakverk..? “Fika för alla”, liksom. Veganskt, rawfood, glutenfritt, fettfritt, mjölkfritt, utan nötter… Utan socker (!). Och vi borde alla vilja vara lite snällare mot vår planet<3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: