Jul igen!
November 14, 2013
Nu tycker jag banne mig att man får smygstarta med lite julbakning! Jag har gjort massor av julreceptjobb för alla möjliga tidningar i år, och tänkte bjuda på lite smakprover. Först ut är ett recept på mjuka polkagrisar som jag har gjort till Amelia Jul. Det är inte vanliga karamelliga polkagrisar utan en superenkel variant där man gör en mjuk och smidig florsockerdeg som sedan formas till små polkagrisar, käppar, klubbor eller annat smått och gott. Godisarna får torka i rumstemperatur över natten, och får då lite yta, men smälter i munnen när man äter dem. Under receptfliken hittar ni receptet!
Fotat har ingen mindre än Stefan Wettainen gjort. På den översta bilden syns även saffranskolor och chokladbollar med nötter och dadlar, och på den undre bilden chokladtryffel med pepparkakskryddor.
Man får tacka för dessa trevliga recept!
Varsågod, Hanna!
Så trevligt! Passar utmärkt med lite jul nu redan! Var har du hittat de söta formarna?
De små formarna är från Miss Etoile, och jag har köpt dem hos Systrarna Voltaire i PUB-huset i Stockholm.
Va härligt!!
Vet du var man hittar dom där fina papperna till kolorna?
Mvh, Lotten
Pappret (som är bakplåtspapper) har jag köpt på Åhléns, men det var ett par år sedan. Tror dock att de kan ha liknande papper även nu.
Hej Mia!
Tänkte att jag skulle passa på att fråga dig en sak om bakning. Kan man frysa muffins? Eller går det att frysa smeten i formarna och sedan ta fram och grädda så många man vill?
Tack för en trevlig, lättsam och inspirerande blogg!
Kram Gabriella
Hej Gabriella!
Muffins går utmärkt att frysa! Kanske även smeten, men det är jag lite mer osäker på.
Tack så mycket för hjälpen! Då ska här frysas. 🙂
Snart december! Äntligen! Och jättebra idé med ett recept på mintiga polkagrisar som man inte behöver göra av klassisk (supervarm, svårhanterlig) karamellmassa:-) Jag smygstartade med lite saffran idag, till frukost. Var tvungen att få utlopp för julkänslorna!
Eller hur, man blir ju galen på att få ihop två sorters brännhet karamellmassa till polkagrisar!
Hej! Jag är just i färd med att göra saffranskolorna, men hur många gånger jag än läser i recepten så hittar jag inte vad jag ska göra med saffranet! Hjälp!
Men ÅÅÅÅÅÅÅH vad PINSAMT! Har missat att skriva ut det. Saffranet ska gärna mortlas tillsammans med sockret och kokas tillsammans med sockret och sirapen. Hoppas det löste sig ändå.
Tack! Det var som jag misstänkte då, men vågade inte riktigt göra förrän jag fått svar. Gjorde glöggkola så länge!