Mingel

September 27, 2013

099

Jag är ganska dålig på att gå på events, och ännu sämre på att blogga om de jag går på. Men nu har jag varit på två på raken, och de känns så pass relevanta att det borde vara okej att lägga ut lite mingelbilder utan att tråka ut er alltför mycket.

076

Torsdagmorgonen började jag med frukost på F12 där Sophies Canelé hade premiär för sin nya canelé “Kanelkrona” som Sophie Maillard har tagit fram i samarbete med Danyel Couet. Den är inspirerad av den svenska kanelbullen och smaksatt med kardemumma, kanel, citron och akvavit. Vill du testa Sophies caneléer finns de att köpa på Kafé Esaias och i Sophies pop-up-butik på Galleri Duerr på Vanadisvägen 29 på torsdagar klockan 12-17.

031

I morse bjöd det nystartade Svenska Konditorlandslaget in till premiärvisning av sitt träningskonditori på Chokladfabriken. Jag som är väldigt patriotisk när det gäller de svenska bakverken och vår skickliga konditorkår tycker att det är kul att Sverige kommer att vara representerade i Coupe du Monde de la Patisserie. Heja, heja!

002

 

010Chokladfabriken bjöd på godsaker i många nyanser av brunt.

019

Ja! Två proffsiga kvinnor är med i laget! Frida Leijon och Frida Bäcke.

4 Responses to “Mingel”

 1. Cecilia said

  Åh. Det ser gudomligt gott ut. Och enbart positivt att vi visar att svenskarna också kan!! Man ska inte bry sig om Jantelagen när det handlar om klassiskt hantverk och ren talang. Den där choklad/kex-skapelsen i tunna lager ser makalös ut. Vad var det?

  • miaohrn said

   Asså, ja glömde lyssna ordentligt när den presenterades. Men det var mjuka bottnar och smörchokladkräm mm om jag inte minns fel.

 2. Caroline said

  Åh va kul att Frida Bäcke är med! Har spelat innebandy med henne och hon är en underbar tjej! Heja Sverige friskt humör!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: