Cakepops

June 18, 2013

076
I fredags hade jag cakepop-kurs för kommunikationsbyrån Hero. De konfererade och gjorde cakepops om vartannat så att det stod härliga till.

060

062

068

072Sockerkakorna vi gjorde cakepops av hade jag bakat i förväg. Det fina flaggspelet på sockerkakan kan köpas på till exempel Klaraform.

035

039

Formen till chokladkakan kommer från Nordic Ware och kan bland annat köpas hos Bagaren och Kocken.

080

Mobilerna fick ligga i karantän i en kakburk så att alla kunde koncentrera sig.

Här kommer lite cakepop-tips. Läs bara om du är intresserad! Recept hittar du långt ner under receptfliken.

 • Cakepops är kakdeg uppträdd på klubbpinnar som därefter har pyntats hämningslöst. Du smular sönder en kaka och blandar med något kladdigt och gott, till exempel jordnötssmör, chokladtryffel, lemon curd, färskost eller hasselnötsmassa för att få en fast deg. Degen kan du sedan forma till kulor, hjärtan eller figurer och doppa i choklad.
 • Har du inte tid och lust att baka kakan som är grunden till klubborna kan du använda motsvarande mängd köpta chokladmuffins, sockerkaka eller brownies.
 • Pinnar till klubborna kan du köpa i hobbybutiker och genom hemsidor som säljer material för bakning. Jag använde papperssugrör från Klaraform.
 • I USA är det vanligt att man doppar cakepops i candy melts, som är en sorts färgglada pellets som smälts och sedan stelnar till ett sockerhölje. Istället för candy melts kan man använda choklad. Vit choklad är bäst att utgå från om man vill färga den, och till en viss gräns går det bra att använda vanliga hushållsfärger, men vill man ha kraftig färg på sina cakepops är det bäst att använda pulver- eller geléfärger. Dessa färger är nämligen fettlösliga och passar därför bäst till fet choklad, till skillnad från hushållsfärger som är vattenlösliga.
 • Till dekor kan du använda strössel, godis, smält choklad och allt du tycker är gott och snyggt.
 • Att göra många cakepops kan vara ganska pilligt och tidskrävande. En idé kan därför vara att baka kakan ena dagen och njuta av den som den är, och dagen efter göra en lite mindre mängd cakepops av resterna.
 • När du doppat dina cakepops är det praktiskt att trycka ner pinnarna i en bit oasis eller frigolit. Låt dem sedan stelna i kylen.
 • Förvara dina cakepops väl inplastade eller i en tätslutande burk i kylen i upp till en vecka.
 • Kolla in Bakerella för att få inspiration/ prestationsångest.

7 Responses to “Cakepops”

 1. Eva Mantsinen said

  Hahaha! “…för att få inspiration/prestationsångest.” :-))
  Jojo, det där känner man igen. Tack för tipset om vad man kan blanda upp sockerkakan med. Jag tycker egentligen dom är rätt så tråkiga i smaken, men ska definitivt blanda i annat mojs än creme cheese som jag nu råkat fastna på. Men de barn jag bjudit på gillar min variant och det är gott nog. De kommer att smälla av, av lycka när jag testar med lite hasselnötsmassa…

 2. åh Cakepops är så underbara att bara se på! Sedan att det också är gott är en väldig bonus. Kul att få lite tips! Tack för din inspiration!

 3. Johanna B said

  Jag testade med ballerinakladdkakekex och Philadelphia enda gången jag försökt mej på cakepops och det blev så gott att jag aldrig kom så långt som till själva pinnandet, doppandet och dekorerandet för då var degen slut….

 4. Cecilia said

  “Bakerella” kan verkligen ge vem som helst prestationsångest! Sånt PILL! Hon måste ju sitta där med förstoringsglas, mini-pincett och lupp:D

  Jag har gjort cakepops en gång, blev ganska bra. Men det är ju minst lika trevligt med en vanlig kaka!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: