Kastanjepuré

December 19, 2012

022
Jag har aldrig riktigt lärt mig gilla kastanjepuré i bakverk. Rostade kastanjer med smör och salt är supergott, men den där mjöliga söta purén… jag vet inte… Det känns dock nästan obligatoriskt att ha med någon sötsak med kastanjepuré i min kommande bok om franska bakverk, så igår gjorde jag chokladtryfflar med kastanjepuré. Det blev gott, men vad blir inte det när massor av choklad och grädde är inblandat.
015
Kastanjepuré finns att köpa i välsorterade mataffärer. Jag köpte min burk på Ica Maxi i Liljeholmen, en helt makalöst bra affär. Förutom flera hyllmeter med olika sorters kastanjepuré (jag fattar inte vem det är som köper det…) har de bland annat pulverfärger från Essencefabriken (toppen till macarons), mandelmjöl, hasselnötsmjöl, smördeg gjord på smör (äntligen!) och alla sorters frysta bär och glassar man kan önska sig.

Rätta mig förresten gärna om jag har fel, du kanske råkar tycka att kastanjepuré är guds gåva till människan.

Advertisements

6 Responses to “Kastanjepuré”

  1. Mums! Jag gör en god, riktig, cheesecake med osötad kastanjepure (och 1,5 kilo Philadelphia, såklart!)

  2. katarina said

    Äh. Svar Ja, crème marron ÄR guds gåva till mänskligheten.- Så.Galet.Gott. I synnerhet om man äter det på crêpes. Mmmmmm

  3. Karin L said

    Ja Ica kvantum Liljeholmen har roliga saker!!!!
    De har glykossirap ( = glykos) från Grekland baserat på majs. Dansugars glykossirap är vetebaserad och inte lämplig för tex glutenintoleranta. Ica Liljeholmen har även roligt bröd. Iofs en del bakeoff-butiksbakt samt vanligt Skogaholm /pågen / fazer. Men de har även Gateau, Printz bageri Stallarholmen (vissa dgr i veckan) samt…tadaa: Petite France ( för oss som har det lång till K-holmen).

    • miaohrn said

      Ah ha, det kände jag inte till när det gäller glykos, tack! Och Printz bröd måste jag testa nästa gång.

      • Karin L said

        Nu har jag läst på ännu mer. Glykossirap gjord på vete kan faktiskt glutenintoleranta tåla.
        Men jag tyckte majs-glykossirap låter mer safe för alla parter 😉

  4. Sandra said

    Grattis!!! Vad kul att det går så bra för din bok! Jag har bara testat att baka med kastanjepuré en gång, det blev ok men ingen smak som övertygade mig! Fin dessert blev det i alla fall! God jul föresten! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: