Nobelt

December 10, 2012

076

Idag är ingen vanlig dag, idag är det Nobelfestdag! Jag har ingen som helst önskan att gå på den riktiga festen – det verkar lite kallt och långdraget och dessutom knapert med mat – men jag älskar att sitta framför TVn hemma med bubbel och snittar. Särskilt en vanlig måndag. Jag har inte planerat vad vi ska ha till dessert än, men jag skickar en tanke till Ted Johansson och Conrad Tyrsén från Dessert och Choklad Stockholm som lagar desserten på Stadshuset. Arma krakar, vilken fruktansvärd press. I många år var glassbomb standard som dessert, men i början av 2000-talet svängde det om till bavaroise i några år. Förra året serverades mandarin- och vit chokladmousse på kanelbotten med hallonmarmelad och färska hallon, men vad som står på menyn i år vågar jag inte ens gissa. Här kan du se menyerna från år till år.

Advertisements

2 Responses to “Nobelt”

  1. irene said

    Det var rätt häftigt att befinna sig bakom kulliserna igår tillsammans med ted & conrad. Att som praktikant få chansen att följa med och lägga nobeldesserten kändes rätt häftigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: