På Matlabbet

November 13, 2012

Jag har en viss tendens att lyfta fram män i den här branschen. Män i all ära, men det finns så många fantastiskt proffsiga kvinnor som jobbar med mat, men som inte syns på samma sätt som alla manliga stjärnkockar. Om vi bara börjar på Matlabbet, den köksstudio och frilanskontor jag driver hittar vi inte mindre än fem grymma damer. Här kommer en liten presentation:

Mia Gahne

Matskribent, stylist, journalist och översättare. Lagar förvsinnande god mat under totalt kaos och mycket skratt. 2000-talets Floyd. Har stylat ett otal “kändiskokböcker” och är aktuell med sin första egna kokbok till våren.

Pia Hall

Matskribent och journalist med inriktning på vegtariskt. Bemästrar även bakningskonsten, se de tjusiga biskvierna nedan! Författare till Säsongens vego och Vego paradiso. Jobbar bäst i högklackat och under mycket prat och humor.Tove Nilsson

Kock och matstylist som började sin karriär redan som 13-åring. Oerhört händig och ambitiös, kaklar väggar och bygger upp hela sandstränder inför plåtningar. Tove stylar mycket till reklam och kokböcker, bland annat Halv åtta hos mig-böckerna och David Batras nya kokbok.


Alessia Cerulli

När kvällspasset tar vid på Matlabbet dyker Alessia ofta upp för att hålla italienska matlagningskurser med mycket värme och entusiasm.

Cornelia Olsson Wikdahl

Även Cornelia som jobbar på Rent a chef håller matlagningskurser på Matlabbet. Med en energi som inte är av denna värld lagar hon finmat från tidig morgon till sen kväll. Havskräftor och bubbel är vardagsmat för Cornelia, och senast hade hon med sig örtnyheten honungskrasse, en söt och honungssmakande släkting till smörgåskrassen.

4 Responses to “På Matlabbet”

  1. Fufluns said

    Vilket härligt gäng du presenterar. Du är underbar Mia som stöder dina kvinnliga kollegor!

  2. Freddie said

    Alessia har jag gått hos på risotto-kurs 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: