Tävlingsdags!

June 26, 2012

Förra tisdagen bytte jag slafsig fillunch på Nisses lekfilt mot champagne i solen med utsikt över hela Stockholm, och trerätterslunch tillagad av Stefano Catenacci på The Cube. The Cube är en flådig glasskapelse som Electrolux har byggt på Kungliga Operans tak, den kommer att hålla öppet fram till 21 oktober och gästas av tipptoppkockar som Mathias Dahlgren, Klas Lindberg, Magnus Ek och Johan Jureskog.

Nu säger jag inte detta för att skryta, nej, jag berättar det enbart för att jag tänker lotta ut något minst lika bra till er! I tävlingspotten ligger en plats i The Cubes smakpanel. Dra på trissor! Första tillfället är 9 juli klockan 16, då vinnaren får komma och träffa kocken som gästspelar just då och provsmaka. Fler tillfällen kommer att bokas in inom kort. Så här beskriver Electrolux det hela:

“Som en av medlemmarna i vår smakpanel får du en unik möjlighet att träffa kockarna i The Cube och provsmaka mat från deras menyer samtidigt som kockarna delar med sig av sina proffstips.” 

Enda haken är att du ska vara bloggare (men herregud, vem är inte det?), helst inom mat, men även livsstil och liknande områden funkar bra.

För att delta vill jag att du ger mig ditt bästa semestertips på temat sommar, Sverige och mat här under kommentarerna. Alltså, nästan vad som helst som känns lockande; bästa glassstället, våffelkaféet, gårdsbutiken, strandkiosken, picknickplatsen, pizzerian eller baren. Senast torsdag klockan 20 vill jag ha era svar och på fredag förmiddag basunerar jag ut vinnaren.

När jag besökte The Cube bjussades det bland annat på pilgrimsmusselförrätten ovan och desserten nedan bestående av vit chokladmousse, granskottsorbet, blåbärskräm och madeleins.

8 Responses to “Tävlingsdags!”

  1. Meg Sunesson said

    Nej, jag har ingen blogg och jag hinner inte skapa någon heller eftersom jag åker till Gotland med en vän som är utvecklingsstörd i morgon förmiddag och kommer hem på fredag kväll. The Cube låter som en enormt spännande matupplevelse. Jag får väl skicka in ett bidrag till tävlingen som AoM har. Mitt bästa sommar- & mattips är följande ändå, utom tävlan, grillmiddag med vin i plastglas på fot ute på Sandö. Sandö ligger mellan Mönsterås och Påskallavik i Östersjön och är en ön med sand. Vi Östersjösmålänningar som är vana vid klipphällar och berg njuter av att komma till en ö som består av sand med flera fantastiska stränder. Enda nackdelen med ön är att man delar den med miljontals mygg.

  2. Annelie said

    Mitt bästa sommartips är något jag gör med mina barn varje sommar. Något som de pratar om redan när snön börjar smälta🙂

    Jag och numera endast mina två yngsta barn (6 och 7 år) slår upp det lilla tältet på tomten vid sidan av vårt huset. De packar varsin korg med ficklampa, tidningar, gosedjur m.m. medan jag gör matsäck med melon, goda smörgåsar, hemgjord saft, jordgubbar och något nybakt.

    Vi fikar länge utanför tältet i gräset på en filt tillsammans och sitter där och pratar tills det är dags att krypa in i tältet. Vi pratar, berättar egenpåhittade sagor och bara myser tills vi somnar.

    På morgonen efter bjuder barnens pappa (och ibland de stora barnen 23 och 20 år) oss på frukost på altanen. Då berättar kidsen ivrigt om kvällen och natten.

    Nästa vecka är det dags och barnen räknar redan ner.🙂

  3. carolina said

    Mitt sommartips är från Öland. Vi var där och hade firat midsommar med min släkt och ville smita i väg lite själva. Hade läst om en restaurang som låg precis i närheten av mina föräldras hus, inne på en liten gård i Löttorp, nämligen Kalk. Utifrån ser det inte mycket ut för världen, men när man kommer in finns där världens finaste uteplats, med stenplattor, härlig loungemusik osv. Så himla otippat, eftersom Löttorp, Böda osv annars är väldigt turistigt för mig. Kändes som ett ställe plockat ur “Spanien runt med Gwyneth & Co”.

    Restaurangen var specialiserad på Hamburgare, vilket säkert inte låter överdrivet upphetsande, men det var så gott! Jag åt en vegetarisk burgare, och den var sådär härligt krispigt god på utsidan och varm och lite nötig av linser och kikärter inuti.
    Till det fick vi in lite majonäs och stora cornichorns.
    Trots brakmiddagen tog vi dessert, världens godaste chokladtryffeltårta, svalkande och krämig.

    Kanske var det för att jag var gravid och all mat smakade som gourmet, men just den middagen överträffar alla andra den sommaren.
    Är man ändå neråt kan man sticka in till Kalmar, köpa sushi på Kama och sätta sig vid havet och spana över till andra sidan. Sveriges godaste sushi finns utan tvekan där!

    Dom har en hemsida också:
    http://www.kalk-oland.se/meny/

  4. Katarina said

    Mitt bästa semestertips är att drömma sig bort till ett annat land. Landet bestämmer du själv.Maten och kläderna är det enda som behövs för att få den rätta känslan. Musik kan även hjälpa en på traven. Det bästa är att du kan befinna dig i vilken stad som helst, men ändå få in känslan. Det är trevligt att ha med sina vänner, men det går minst lika bra att gå upplevelsen på egen hand.

    Jag och mina vänner har hittills prövat oss igenom 9 olika länder.
    Min favorit har varit Frankrike. Vi satte oss på en riktigt grön gräsmatta med en flaska rött vin, baguetter, ostar och sniglar. Med prickiga kjolar och rött läppstift njöt vi till fullo. Vi spelade fransk musik och gick sedan hem i solnedgången till soffan, där vi tittade på Amelie från Montmartre.

    Nästa utmaning skall bli Eritrea, men jag måste plugga lite om landet först innan jag kan få in den rätta känslan.

  5. Oh vilken rolig tävling. Har ingen enorm matblogg och inte ens en enorm blogg men älskar spännande äventyr och detta är verkligen en äventyrsgrej. Skulle nog kicka igång mitt vilande intresse för mat och om inte annat så skulle det vara en ära att få träffa kockar som brinner för mat och det vackra.

    Finns sååå många fina ställen i Sverige och matupplevelser. Ett ställe som gör mig glad och avslappnad är Nyköping. Det är en så himla vacker stad, vacker natur och mysiga hus. Maten är inte mer speciell än i någon annan stad men atmosfären gör det hela ljuvligt. Och vill man så kan man packa en picknick korg och sätta sig vid slottet och äta eller ta en glass i hamnen. Man får heller inte glömma Hertig Karls marknad som är i augusti där man kan se tornerspel, äta kanderade äpplen och köpa ljuvlig kola bl.a. Nyköping har enormt mycket att bjuda på.

    Matmässigt så älskar jag ett ställe som heter spicey hot här i Västerås. Man kan tycka att dom serverar helt vanlig tai mat men något gör den galet gott. En 13c där gör mig proppmätt och mycket nöjd. Inte världsklass men min favvo om jag får välja. Dom har nudlar, kycklingspett och wok och allt serveras i rykande fart. Enkelt men löjligt gott.

    Xoxo

  6. Victoria said

    Det bästa svenska sommarminnet och matupplevelsen får du förstås genom att åka till mitt sommarcafé, vars hemsida heter http://viccyscafe.blogg.se! Jag är en mat-intresserad tjej som precis tog studenten och kan nu äntligen syssla med det jag älskar mest, det vill säga bakning och experiment i köket:) Till vardags har jag annars det senaste året varit frukostbloggare och även gett ut min egen frukost-kokbok!

    Mitt sommarcafé finns i Liljedal, som du hittar en mil från Grums. Det är en riktig idyll på sommaren! Att driva ett café helt på egen hand är riktigt slitsamt – men otroligt roligt! Man får så himla mycket tillbaka! På dagarna jobbar jag i caféet och mornar, kvällar och ibland nätter ägnas åt bakning, planering och bokföring. Det bästa med att driva eget café tror jag är friheten.

    Det finns, som du förstås vet, otroligt mycket intressanta råvaror som kan användas inom bakning, och den svenska sommaren är en perfekt inspirerande bakgrund när man ska experimentera!

  7. Decirèe said

    Sommar, Sverige, mat… Mina tankar går direkt till Villa Sjötorp http://www.villasjotorp.se/ i Ljungskile. Det är en upplevelse utöver det vanliga som gör att jag återkommer år efter år.

    Känslan börjar göra sig påmind redan när jag hoppar i bilen och kör från Stockholm mot Göteborg. Sedan blir den allt mera tydlig när man kör av E6an och börjar köra på den idylliska vägen mot Lyckorna. När jag hör rasslet från däcken som möter den småstens beklädda infarten är lyckokänslan total. Jag tittar upp och ser den fantastiska trävillan med all snickarglädje. Lugnet som möter mig när jag stiger ur bilen är fantastiskt.

    Dofterna av mat och nybakt möter mig redan vid dörren. Jag kikar in i köket och får ett glatt hej och välkommen innan jag går till receptionen och får nyckeln till mitt rum. Sedan går jag upp för den stora knarrande trätrappan till andra våningen. När jag öppnar dörren till rummet är jag euforisk. Vackert trägolv, ljuvliga tapeter, småblommiga lakan, fönstret står öppet och gardinen svajar i vinden, nyplockade sommarblommor på nattduksbordet… Det kan inte bli bättre! När jag så småningom landat att jag verkligen är där jag är. Är det dags för en underbar middag. Jag sätter mig på verandan som är möblerad med trädgårdsmöbler som varit med sedan långt före min tid. Linnedukar, stärkta servetter och sommarängsblommor förhöjer upplevelsen. Jag sätt mig och blickar ut över trädgården och havet. Maten jag serveras är komponerad av råvaror från trakten och sammansatt till en underbar upplevelse. Varje vin som serveras till förhöjer den fantastiska maten ytterligare, om det nu är möjligt… Efter timmar av njutning sätter jag mig i gungan som hänger från den enorma alen på gården och gungar lugnt medans jag ser solen gå ner i havet. När jag vaknar tidigt följande morgon tar jag på mig badrocken och tassar ner för trappan, smyger förbi köket var bröd bakas för fullt och tar mig ut på verandan, över gården och går trappan ner mot stranden. Jag tar mig ett dopp i det spegelblanka havet och andas in underbar havsluft. Innan jag återvänder till villan och mitt rum plockar jag med mig några snäckor från stranden. När morgonbestyren är gjorda väntar en underbar frukostbuffé. Jag sätter mig vid ett av borden ute i trädgården, känner solen värma mina kinder. Och njuter av bröd, ostar och marmelader. Yoghurt och nyrostad müsli. Jag avslutar med en stor kopp te och underbara biscottin från den stora kakburken.

    När jag lämnar tillbaka nyckeln så känner jag lite vemod, men det behöver jag inte. Villa Sjötorp finns kvar och jag återvänder igen nästa sommar. Och om jag nu skulle tappa känslan som gjutit sig i mig, kan jag alltid plocka fram snäckorna som ligger i väskan och drömma mig tillbaka…

  8. Frida Österberg said

    Mitt bästa sommartipps är att njuta av den lediga tiden och koppla av. Kanske genom att gå ner till vattnet vid sommarstugan och ge fiskelyckan en chans. Har man sedan tur så blir det nyfångad och grillad gös med färskpotatis till middagen som vi avrundar med solvarma sommarbär.

    Ha en härlig sommar alla!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: