Kan man frysa macarons?

May 31, 2012

Ja, man kan frysa macarons! Jag ser i sökstatistiken att många undrar över det, och vad jag har märkt går det utmärkt. Dock verkar det som att fukten i frysen gör att de blir lite slemmiga och uppblötta efter några månader.

Vill du inte frysa dina macarons förvaras de bäst i kylen i en tättslutande burk. Vissa förespråkar att de bör lagras i kylen över natten för att få bra konsistens, istället för att ätas färska.

9 Responses to “Kan man frysa macarons?”

  1. Daniella Bambino said

    Tjaba!
    T.ex Pierre Herme i London får sina macaroons nerfrysta från Frankrike, därför smakar dom alltid lite bättre i Paris.

  2. Sigrid said

    Åh vilken fin header du har!:)

  3. Lottis said

    Hej!
    Kan man frysa dem med fyllning?

    Vänliga hälsningar,
    Lottis

    • miaohrn said

      Ja, absolut, det är vad jag syftar på. Det är nog bättre att frysa dem med fyllning och allt än att frysa bara skalen.

  4. Eva K said

    Och Ladurée på Grev Turegatan får sina macarons levererade i fryst form från bageriet i … Schweiz. Inte så upphetsande tycker jag.

  5. Sara said

    Hej, hur länge kan man frysa ner dem? Om jag bakar dem imorgon, kan jag frysa ner dem två veckor och sen äta dem?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: