Kardemummabullar

May 17, 2012

Så länge jag kan minnas har kanelbullen varit bullarnas bulle. Den anses vara lite av en nationalklenod och har en egen dag som faktiskt fått stort genomslag till skillnad från fetaostens, falukorvens och ostkakans dagar. De senaste åren verkar den dock ha blivit omsprungen av kardemummabullen. Överallt i stans bullebodar ståtar kardemummabullar medan kanelbullarna för en alltmer tynande närvaro. Konstigt! Fabrique uppger att de säljer betydligt mer av kardemumman än kanelen, och att många till och med valde kardemumman när det var kanelbullens dag. Själv har jag helt ryckts med i trenden och blivit beroende av de små kryddstinna knytena. Mina favoriter här i Stockholm säljs på Bulleboden, Kafé SjöstuganFabrique, Dessert och Choklad Stockholm (finns även att köpa på bland annat Café Ugo) och bullen ovan inköpt på grymma fiket Sorelle men bakad på Bakery and Spice.

6 Responses to “Kardemummabullar”

  1. Nathalie said

    Prova den på Ett Bageri! (Jungfrugatan)

  2. Anna said

    Jag har verkligen undrat jättelänge hur man knyter bullarna på det där viset. Om du vet, kan du inte göra en liten steg för steg guide med det? Gjorde förresten dina rabarberrutor i veckan. Väldigt goda, tack för receptet!

  3. Jag hoppar båda kanel och kardemumma (smakar mentol!) och unnar mig en toscasnäcka. Tyvärr verkar riktiga toscor vara utrotningshotade.

  4. Jennie L said

    Anledningen till att Gateau säljer fler kardemummabullar än kanelbullar är kanske att de gör världens minst goda (man får inte säga äcklig) kanelbullar. Min åkte i soporna efter ett par tuggor. Skum kryddning, inte vanlig kanelbulle…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: