Ladurée!!!

May 14, 2012

Asså, det är så stort, i fredags öppnade Ladurée på Grev Turegatan 15 här i Stockholm! Jag traskade dit på förmiddagspromenaden idag, helt overkligt, jag gick till Ladurée! Precis som i alla Ladurée-butiker möts man av en orgie i pasteller, macaronsen tornade upp sig i dignande högar och samsades om utrymmet med praliner, nougat, glass, och marmelad. Dock saknade jag de fina bakverken, men man kan ju inte få allt. Macaronsen tillverkas i Schweiz och flygs hit med jämna mellanrum.

All in all tycker jag att Ladurée är ett välkommet och ytterst trevligt inslag i stadens flora av konditorier, men vill även påminna om liknande ställen i närheten som inte är multinationella bolag (Ladurée finns sedan tidigare i bland annat Qatar, Turkiet, Japan, USA och Libanon) och där bakverken tillverkas för hand på plats av människor som brinner för det de gör: Holy Sweet, Tösse och Pont Nouveau.24 Responses to “Ladurée!!!”

 1. Anna Lidström said

  Åhhhh Laduree!!! Så bor man i Göteborg 😦 Börjar dock bli ganska nöjd med mina egna macroner efter sisådär 30 bakningar. Dock så händer det ibland att det blir en liten topp uppepå. I vilket steg vispar jag för lite då, vet du det?

 2. Måste besökas i framtiden!

 3. Pia said

  Vad är det för något på den sista bilden? (vilken underbar affär!!!)

 4. Agneta said

  LaDurée finns ju i Paris också… Där har jag ätit världens godaste citronpaj 🙂

 5. Sandra said

  Jag ser fram mot att åka och hälsa på vänner i Stockholm. Självklart för vännernas skull men också för att få traska runt på såna här ställen! Får se när jag lyckas ta mig till storstan!!! 🙂

  • miaohrn said

   Hoppas det blir snart och att du får det riktigt bra! Men misstänker att du inte piper iväg så fort pyret kommer. Hojta till om du vill ha kak-guidning!

 6. Daniella Bambino said

  What!!! i sverige?? det ar ju jattekul!

 7. Krokofant said

  Fast jag tycker att Pierre Hermé (som har varit chef-pâtissier hos Ladurée) är ganska många snäpp bättre! Han har ju skapat min favorit: Ispahan… Fast det är ju bara min åsikt… :o)

 8. Cecilia said

  Någon som vet vad det kostar att köpa Macarons på ett sådant ställe? Jag bor i en pytteliten håla längst ner i söder och har aldrig ätit en macaron i hela mitt liv, men efter all hype är jag SJUKT sugen!

  • miaohrn said

   Jag tror att de kostar 17 kronor styck, men är inte helt säker. Jag var lite för snål för att köpa några…

   • Tobias Rydén said

    Jag var inne där idag och dom kostar 22 kronor styck. Macarong-macaronerna (som finns bl.a. på Petite France) brukar kosta 15-17 kr. En viss skillnad alltså. Å andra sidan känns Ladurées snäppet voluminösare (men jag har bara hunnit äta 1).

    • miaohrn said

     Ah, tack för info! Är lite osäker på hur det funkar, men eventuellt ingår också den fina asken i det priset. Annars kan jag tycka att det är lite dyrt för en småkaka…

 9. Åh! Vad gott. Men jag har en fråga till dig som jag hoppas du kan svara på. Jag har köpt såna här minimuffinsformar och tänkte baka minimuffins då, men jag har ingen aning vad för temperatur eller hur lång tid dom ska vara inne. Om jag utgår från ett recept, tror du det räcker med att typ halvera tiden eller något? Har du testat?

  • miaohrn said

   Jo, det är säkert bra att testa att halvera gräddningstiden. Grädda på 175 grader och håll ett öga på dem, när de börjar få lite färg är de nog klara.

 10. Carin said

  Ååh, ser så himla gott ut! Lite annat än de jag bakade igår.. Provade för första gången, och följde ditt recept på hallon-macaroner. Men de blev så fruktansvärt dåliga! Smeten blev hur tjock som helst och alldeles grynig, och jag använde på grammet exakt mängd av allting och siktade till och med mjölet två gånger. Min fundering är om jag vispade marängen för hårt!? Kan det verkligen göra så stor skillnad? De blev faktiskt ganska goda och de reste sig fint och allt, men de hade allt annat än slät yta och inte minsta ansatsen till krage..

  • miaohrn said

   Hmm, jo kanske blev äggvitan för hårt vispad. Och var inte rädd för att vända ihop smeten ordentligt, den ska bli lite, lite rinnig. Hoppas det går bättre nästa gång!

 11. Mary said

  Pont Noveau finns inte längre…

 12. Karin B said

  Vilket härligt ställe!

 13. Bianca said

  Ursäkta mig, men macarones är ursprungligen från Frankrike och inte från Schweiz. bakas Luxemburgerli (även luxemburgska) som liknar en fransk macaron, men sägs vara lättare och luftigare i konsistensen.

  • miaohrn said

   Absolut, macarons har sitt ursprung i Frankrike och Luxemburgerli kommer från Schweiz, men just Ladurées macarons tillverkas i Schweiz och flygs hit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: