Glassiga baristor

April 21, 2012

DN Lördag skriver idag om hur glassigt och hippt det är att vara barista. Stackars alla baristor, nu är det kört! Så fort DN skriver om att något är hippt och trendigt blir det ju plötsligt fullkomligt passé. Jag kan i och för sig tycka att det är kaféarbetarnas tur för en statushöjning av yrket, nu när kockar, konditorer och bartenders har fått heder och respekt. Men hur glassigt kan det egentligen vara att jobba som barista? Jag jobbade på kafé sju dagar på nittiotalet och det var galet slitigt, stressigt och dåligt betalt. Jag skulle aldrig orka med det längre än så.

2 Responses to “Glassiga baristor”

  1. Jenny said

    Nu har jag äntligen införskaffat din bok om bl. a. macarons och har tänkt försöka mig på att baka de små konstverken. I helgen sprang jag på en tårtbutik där jag frågade om de hade pulverfärger att använda till macaronbakning. De sa att det inte gick att använda pulverfärg, de rekommenderade istället en pastafärg från märket Squires Kitchen. Har du någon erfarenhet av den färgen? Vilken pulverfärg använder du, och var köper du den?

    • miaohrn said

      Jag använder pulverfärg som jag köper från en grossist, men den pulverfärg som säljs på Eter- och essensfabriken ska också vara bra till macarons. Färgen från Squires har jag testat, men bara till florsockerglasyr. Lycka till!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: