Fixa grillen

April 16, 2012

Ett lika säkert vårtecken som snödroppar och fjärilar är alla grillkokböcker som plötsligt poppar upp i affärerna. Jag har varit med på ett hörn på sprillans nya Fixa grillen och skapat en radda grillade desserter. Resten av den eminenta boken står grymma Mia Gahne, Tove Nilsson, Liselotte Forslin, Catharina Lindeberg-Bernhardsson, Jan Gradvall och Bengt-Göran Kronstam för. Stiliga Miriam Parkman assisterade och stod modell och ingen mindre än Ulrika Ekblom fotade.

När man grillar desserter är man oftast inte ute efter den rökiga smaken och den där goda, lite brända effekten som man vill åt när man grillar kött och grönsaker. Här handlar det istället om att hetta upp frukt så att den blir ännu mer smakrik och saftig, att karamellisera marshmallows och att rosta kakor och annat gott.  Min del av boken innehåller även några sommardesserter som passar att äta efter att maten har grillats, bland annat de här tjusiga blåbärsglasstrutarna. Receptet ligger under receptfliken!


Som ni kanske minns från det här inlägget fotade vi till boken på min balkong i höstas, så bli inte för stressade av alla vi livsstilsbloggare som ser så soligt härliga ut hela tiden. En stor del av plåtningen regnade och stormade det på balkongen och jag var trött och sjavig. Skenet bedrar!

Alla bilder är fotade av Ulrika Ekblom.

2 Responses to “Fixa grillen”

  1. emiliavj said

    Vilka bilder! Det ser helt underbart ut!

    emiliasmatochbak.blogspot.com

  2. Sofie said

    Åååh …. S’morse…mums!!! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: