Gulor och vitor

April 1, 2012


Allt som oftast får man massor av äggulor eller äggvitor på halsen, och så här i påsktider kan det passa bra med lite äggtips. För det första håller sig både äggulor och äggvitor ett par veckor i kylen, och båda går bra att frysa in.

När man sedan vill ge sig i kast med bakningen kan man av äggvitor göra till exempel sufflé, maränger, macarons, Budapeststubbe, financiers, skumrutor, silverkaka eller italiensk maräng.

Med överblivna äggulor kan man göra bland annat creme caramel (brylépudding), creme brûlé, vaniljsås, äggtoddy, glass, majonnäs, bavaroisezabaione eller parfait.

Säkert massor av annat också, tipsa gärna om ni kommer på något!

Advertisements

6 Responses to “Gulor och vitor”

  1. Mikaela said

    Många bra tips på godsaker! Det bästa tycker jag är att de håller mycket bra i kyl och frys också om man inte har tid/lust att baka just då. Till påsk kan man ju också ta med sig hemgjorda maränger eller liknande som påskpresent till de man hälsar på 🙂

  2. Bobur said

    pavlova,

  3. Fantastiskt vacker bild! Och så blir jag imponerad av alla som kan baka en massa fint!
    Glad Påsk!

  4. Juliane said

    10-12 äggvitor = Angel Food Cake 😉

  5. mim said

    tack för tipsen, har alltid fått ångest av att kasta i onödan! äggula går ju också utmärkt att äta rå tillsammans med pasta. vilken pasta som helst också, inte bara carbonara!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: