Geléhjärtan

February 9, 2012

Tycka vad man vill om Alla hjärtans dag, men en anledning att vara snäll, köpa blommor och äta godis kan ju inte vara helt fel. Till senaste numret av Gourmet har jag gjort en steg för steg-skola om hur man gör geléhallon. Lite pyssligt är det, så det kanske är bäst att börja förbereda redan nu om de ska bli klara till på tisdag. Spring och köp tidningen eller kolla in skolan på gourmet.se!

Jag är ingen godissnobb, men saftiga och smakrika hemgjorda geléhjärtan gjorda på riktiga hallon är något helt annat än köpehjärtan.

Vill du istället göra lite snabbare pyssel inför Valentin kommer här några tips:

  • Köp en semla och stansa ut ett hjärta ur locket med ett pepparkaksmått.
  • Smält choklad och pensla ut i form av hjärtan på ett bakplåtspapper. Strö över godis, nötter eller annat fint och gott och låt stelna i kylen.
  • Grädda våffelhjärtan till frukost.
  • Gör fluff på geléhjärtan och spritsa på cupcakes, en tårta eller semla. Dekorera med geléhjärtan.
  • Bänd försiktigt upp ett kinderägg. Ta leksaken själv och stoppa in en kärleksfull lapp och eventuellt liten present. Slå in igen.

Bilden är plåtad av självaste Helén Pe!

12 Responses to “Geléhjärtan”

  1. Greta said

    Åh, det ser riktigt smarrigt ut =o)

    Min svägerska är intresserad av att bli konditor (Mikkes syrra alltså =o). Vad har du för utbildning? Kan du rekommendera någon kurs eller något program?

    Sorry om du redan har skrivit om det, jag försökte söka på bloggen, men hittade inget inlägg om det.

    Kram till hela familjen!

  2. […] läser Mia Öhrns blogg med stor entusiasm. I senaste inlägget gjorde hon jättefina geléhjärtan. Hjärtan ligger rätt i tiden just nu, dock såg vi mest lågt hängande frukt i den ständiga […]

  3. Kristin said

    Var har du hittat så fina formar att gjuta i

  4. Sara said

    Kan man låta hjärtana stelna i kylen? Går det fortare eller pajar de på något sätt?

  5. […] detta inlägget skulle handla om hemkokta geléhjärtan. Matskribenten Mia Öhrn tipsade häromdagen om ett recept på geléhjärtan/geléhallon och det är ju perfekt en dag som […]

  6. anna said

    Hej! Finns receptet uppe pa natet fortfarande? Jag kan inte hitta det men skulle verkligen vilja testa till min systers fodelsedag i helgen! Tack! Anna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: