Croissantskolan

June 10, 2011

Senaste numret av Gourmet bjuckar på en ypperligt pedagogisk steg för steg-skola till hur man gör croissanter som jag har kavlat ihop. Spring och köp tidningen på stört och vik en regnig semesterdag åt bakning på hög nivå. Det är en smula svårt och ganska tidskrävande, men oh la la vad gott det blir!

Det finns förresten inget bättre sätt att börja en sommarmorgon än med en frasig croissant och en kopp kaffe. Jag har full förståelse för att man inte har tid att baka sin egna, och då finns det goda alternativ att hitta bland annat på Petite France. Fabrique har börjat sälja croissantbullar med mandelmassa och russin som ser fasligt goda ut, och Mellqvist i Stockholm och Mahogny i Göteborg säljer croissanter med smörgåspålägg. Även Mälarpaviljongen har croissanter fyllda med brie och valnötter om jag inte minns fel, men ska man äta dem till frukost får man ta sovmorgon då paviljongen inte öppnar förrän klockan 11. Tipsa gärna om ni har fler croissantfavoriter!

4 Responses to “Croissantskolan”

  1. Katarina said

    Hos oss blir det nästan varje helg färska croissanter till frukost, så gott!

  2. Så gott, skall ta och köpa tidningen så att jag får testa ditt recept, har bakat dina brioche och var helnöjd http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2011/06/brioche.html

    Ja croissanter är ju även goda med choklad, vaniljkräm eller sylt, mycket onyttigare förstås 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: