Publikfriande påsktårtor
April 21, 2011
Till Aftonbladet Mat & Vin som jag tror ska finnas i butikerna nu har jag gjort en liten radda påsktårtor. En äggformad marsipantårta, en glassbomb med mangosorbet och hallonparfait som ser ut som en gigantisk äggula…
…och så en liten men hög chokladtårta med romtryffel, apelsin och Daim flankerad av minicupcakes med samma smaker.
Daim tar jag till om jag vill att ett bakverk ska vara riktigt publikfriande. Jag menar, vem gillar inte Daim, det är ju så jäkla gott! Receptet på chokladtårtan har jag lagt upp under recept, så att ni har något riktigt gott att smaska på under påsken om haren inte levererar tillräckligt mycket godis.
Ni har ju önskat att få se mer av mina misslyckade kakor, och chokladtårtan såg inte mycket ut för världen när jag råkade ta ut den ur ugnen för tidigt. Kladdig, ihopsjunken och ful, men med rejäla mängder chokladtryffel lyckades jag ändå spackla upp den till en ganska tjusig skapelse.
alltså, chokladtårtan ser ju helt gudomlig ut! jag bara måste prova receptet!
Kära nån, vad goa grejer du gjort. De ser ju helt fantastiska ut!
Alla ser fantastiskt goda ut!
/Marina
Älskar denna färgglada högtid då man bara kan vräka på med pasteller utan ursäkt (inte för att jag brukar behöva någon sådan annars). Ser supersmarrigt ut och vill äta allt 🙂
Glad påsk på dig, Mia!
Vad kul att ni gillar tårtorna, glad påsk på er!
Åh herrejävlar! När jag ser såna där bilder önskar jag att jag var mjöl och socker och sånt där så att jag också kunde bli en tårta…
Ojoj vilka frestelser 🙂
Glad Påsk
Jag har bakat chokladkakan till imorgon, skall bli spännande att få se hur den smakar, säkert kanongott 🙂
Vad kul, hoppas den blev uppskattad!
Vilken otroligt fin rosa påskäggtårta! En sån kanske jag gör nästa år, brukar nämligen fylla år kring påsk vissa år och den där måste bara provas! Tack för inspirationen!