Publikfriande påsktårtor

April 21, 2011

 Till Aftonbladet Mat & Vin som jag tror ska finnas i butikerna nu har jag gjort en liten radda påsktårtor. En äggformad marsipantårta, en glassbomb med mangosorbet och hallonparfait som ser ut som en gigantisk äggula…

 …och så en liten men hög chokladtårta med romtryffel, apelsin och Daim flankerad av minicupcakes med samma smaker.

Daim tar jag till om jag vill att ett bakverk ska vara riktigt publikfriande. Jag menar, vem gillar inte Daim, det är ju så jäkla gott! Receptet på chokladtårtan har jag lagt upp under recept, så att ni har något riktigt gott att smaska på under påsken om haren inte levererar tillräckligt mycket godis.

Ni har ju önskat att få se mer av mina misslyckade kakor, och chokladtårtan såg inte mycket ut för världen när jag råkade ta ut den ur ugnen för tidigt. Kladdig, ihopsjunken och ful, men med rejäla mängder chokladtryffel lyckades jag ändå spackla upp den till en ganska tjusig skapelse.

10 Responses to “Publikfriande påsktårtor”

  1. fridasmat said

    alltså, chokladtårtan ser ju helt gudomlig ut! jag bara måste prova receptet!

  2. Kära nån, vad goa grejer du gjort. De ser ju helt fantastiska ut!

  3. Marina said

    Alla ser fantastiskt goda ut!
    /Marina

  4. Cecilia said

    Älskar denna färgglada högtid då man bara kan vräka på med pasteller utan ursäkt (inte för att jag brukar behöva någon sådan annars). Ser supersmarrigt ut och vill äta allt 🙂

    Glad påsk på dig, Mia!

  5. miaohrn said

    Vad kul att ni gillar tårtorna, glad påsk på er!

  6. Nova said

    Åh herrejävlar! När jag ser såna där bilder önskar jag att jag var mjöl och socker och sånt där så att jag också kunde bli en tårta…

  7. Ojoj vilka frestelser 🙂
    Glad Påsk

  8. Jag har bakat chokladkakan till imorgon, skall bli spännande att få se hur den smakar, säkert kanongott 🙂

  9. Vilken otroligt fin rosa påskäggtårta! En sån kanske jag gör nästa år, brukar nämligen fylla år kring påsk vissa år och den där måste bara provas! Tack för inspirationen!

Leave a reply to Cecilia Cancel reply