Lussebullspremiär

November 21, 2010

Snart, snart börjar det blir fullt legitimt att hugga in på lussebullar, och i senaste numret av Elle Mat och Vin har jag knåpat ihop lite juliga recept. Mjuk pepparkaka, tranbärsmacarons, minttryfflar, pepparkakschoklad och lussebullarna ovan fyllda med äpple och mandelmassa. Plåtat har Mari Eriksson gjort.

Själv tycker jag inte att en slät lussekatt är så mycket att hänga i julgranen, utan vill hellre ha fyllda lussebullar. Bre eller strö på vad som helst som du tycker är gott helt enkelt, till exempel vit choklad, kokos, lingonsylt, knäck eller smör och kardemumma. Gräddar man bullarna sammanskuvade i en långpanna inbillar jag mig att de blir ännu saftigare.

7 Responses to “Lussebullspremiär”

  1. Lussebullar som är så gott, skall ta och baka det till helgen och lussekatter med

  2. Åsa said

    Andreas bakade till oss igår. Enligt konstens alla regler med fördeg och bortgöring och 6 g saffran i en deg på 500 g (ja vi väger allt numer!) mjölk. Fyllde gjorde han med en remonce på hemgjord mandelmassa, smör och nymortlad kardemumma. Han gjorde knyten av det och vi bara gapade när vi smakade. Det var det godaste vi ätit i saffransbulleväg.

    Ahhh. Han har gjort ett helt ok yrkesval kan jag känna 🙂

  3. miaohrn said

    Det låter underbart, Åsa! 6 gram saffran, jo man tackar.

  4. sara said

    hej!
    kan du inte lägga upp receptet på de bullarna? ser så otroligt goda ut och jag skulle med så otroligt gärna vilja göra dom! 🙂 kram sara

  5. sara said

    hej!
    skulle du inte kunna lägga upp recept på de lussebullarna? snälla, dom ser så otroligt goda ut och jag skulle med vilja baka dom! 🙂 kram sara

  6. Åsa said

    Menade 3 gram!!!! 6 påsar. Sorry!

  7. miaohrn said

    6 påsar är inte fy skam det heller, Åsa!

    Sara, jag önskar att jag kunde lägga upp receptet, men jag ska kolla med Elle att det är okej först.

Leave a reply to Åsa Cancel reply