Schysst fika

October 26, 2010

Så här i sista sekunden vill jag tipsa om att imorgon tisdag är det den stora fika-med-fairtrade-produkter-dagen! Hinner du inte baka något tills dess har du till 7 november på dig att knåpa ihop en kaka till den här tävlingen. Jag och Daniel Roos sitter i juryn!

När det gäller choklad är jag glad att det dyker upp fler och fler rättvisemärkta produkter, men jag fattar inte att Marabou fortfarande bara säljer barnslavschoklad. Fy skäms! Callebaut (vanlig choklad på konditorier) är en annan bov. Beröm ska dock ges till bland annat Lindt, Anthon Berg, Cloetta och Valrhona som numera har åtminstone en rättvisemärkt produkt i sina sortiment. Och så finns det ju Divine, Green & Blacks, Equale och och massor av andra bra tillverkare.

Apropå något helt annat ryktas det att dokumentärfilmen Kakornas kungar som ligger uppe på SVT Play är en liten godbit till TV-underhållning.

2 Responses to “Schysst fika”

  1. Hej!

    Det finns många små chokladtillverkare som använder sig av både fair och eko choklad utan att den därför är certifierad. Kakaobönderna har helt enkelt inte råd med certifikat.

    Ann

  2. Kikan said

    Åh! Du måste se Kakornas kungar, den är helt fantastisk! Kram Kikan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: