Påpälsad kakaofrukt

October 25, 2010

Mitt chokladmakarexperiment gick sådär… När jag tittade till kakaofrukten igår hade den fått en redig mögelpäls. Det såg varken gott eller hälsosamt ut, även om pälsen i sig säkert skulle klara en vargavinter. Frukten fick åka i soporna. Motgången beror nog bland annat på att temperaturen måste vara 45-50 grader för att jäsningen ska komma igång, och vårt kök är betydligt svalare än så, trots lysröret.

Jag får helt enkelt acceptera att jag inte är tillräckligt ambitiös och tålmodig för att bli en bra hipsterhemmapysslare, utan får även i fortsättningen hålla mig till köpechoklad.

6 Responses to “Påpälsad kakaofrukt”

  1. Vad trist att den blev förstörd! Det lät så spännande att göra själv.

  2. åh, nej! vad tråkigt! Det där experimentet hade jag nog inte vågat mig på, men kul att du testade!

  3. Köpechoklad är inte fy skam.
    /Åsa

  4. Linnea said

    Hej Mia! Jag undrar, Var får man tag på kakaofrukter i Sverige? Tacksam för svar, jag är förälskad och bara måste få tag i en🙂

    • miaohrn said

      Hej Linnea! Hmm, kanske du kan köpa genom någon chokladbutik? Annars brukar det finnas på chokladmässor, och Uppsala Chokladfestival gick av stapeln i helgen. Någon av utställarna eller arrangörerna kanske kan ha över? Eller så kan Grönsakshallen Sorunda kanske ta in. Lycka till!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: