Bullfest

October 4, 2010

Idag på självaste kanelbullens dag blir det inga bullar för mig, för jag och Ulrika Pousette plåtar massor av kakor på choklad- och jultema för Allt om Mat och Ica Kuriren. Och sedan måste vi ju äta upp allt. Igår däremot var vi på jordens finaste höstutflykt med vår kompis Ulrika Walmark, och till matsäck hade vi med oss en kanelbullelängd. Den var aningen torr, men tillsammans med kaffe på en solig strand på Gålö smakade den ändå prima. 

Två glada, blonda fotografer som heter Ulrika.

När du ska baka kanelbullar duger receptet på mjölpaketet bra, men här kommer några tips för att få extra goda bullar.

  • För att få saftiga bullar är det viktigt att inte tillsätta för mycket mjöl i degen, låt den gärna vara lite kletig.
  • Knåda degen ordentligt, gärna 5-10 minuter för hand eller i matberedare.
  • Stöt gärna kardemummakärnor i en mortel istället för att använda färdigmalen kardemumma.
  • Låt degen jäsa minst 40 minuter, men gärna längre. Om du vill kan du minska lite på jästen, använda kall mjölk och låta degen jäsa i kylen över natten.
  • Snåla inte på den goda fyllningen, och variera gärna genom att tillsätta riven mandelmassa, äpplen, nötter eller sylt.

2 Responses to “Bullfest”

  1. Mycket bra tips på hur man får goda kanelbullar. En gång (eller några gånger) ringlade jag lite kolasås över fyllningen innan jag rullade ihop till en rulle. Det blev fantastiskt kletigt och gott!

  2. Yevonde said

    Men hej Mia! Jag hittade din blogg via Miriam på Kafferepet🙂 Jag assade Anna Danielsson som fotade din tårtbok – kikar i alla dina böcker sen dess..

    Ha en fin dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: