En loppiskantad väg

July 17, 2010

I min idealvärld är alla landsvägar kantade av gårdsbutiker, självplockar, kaféer och loppisar. Trist nog är det sällan så, men förra helgen på väg till en födelsedagsfest i Tällberg upptäckte jag att väg 70 från Enköping är en riktig guldgruva för en lumpletare och kaffemoster som jag.

Några av höjdpunkterna var Lantik, Karlfeldtsgården i Karlbo och Sala Silvergruva med stor loppis och värdshus med fin trädgård. Dock även med ytterst förvirrad personal, vilket ledde till att vi fick vänta en timme på maten.

I Djurmo hittade vi söta Café Solstugan i ett rött hus med vita knutar. Hembakade kakor, smörgåsar med hästkött (mitt favoritpålägg, även om många tycker att det är sjaskigt mot pållarna) och kaffe serverat i porslinskanna avnjuts bland fruktträden i trädgården. 

Ska ni till Tällberg rekommenderar jag förresten varmt Green Hotel. Lyxigt och charmigt med pool, god mat, fantastisk utsikt över Siljan och skön pensionatstämning. Nere vid hotell Klockargården kunde vi dessutom spana in tunnbrödsbakning, och uppe på Holens Kaffestuga åt jag lokalt producerad Dalkulla Glass. Som förvisso mest smakade essenser, men jag tror att de hembakade kakorna är desto bättre.

9 Responses to “En loppiskantad väg”

 1. Jessika said

  Strunt i flaskorna! Jag vill ha lådan de står i!

 2. Emmy said

  Det är så roligt med loppis. Vilka gamla fina saker man kan fynda.

 3. Marre said

  Så är det runt Siljan på sommaren: fullt med loppisar och väldigt turistvänligt 😛

 4. Åsa said

  nu blev jag super sugen på att åka till Dalarna..vilka underbara miljöer du bjöd på med dina bilder :)tack!!
  häslningar Åsa

 5. How charming! Love those vintage teacups. 🙂 I only wish we had enough time to hang out last time we were in Sweden. Miss you Mia! xo

 6. miaohrn said

  It had been lovely to see more of you when you visited Hana, but I hope you’ll come soon again so I can show you all my favourite places! xxx

 7. Bendel said

  Vad roligt att du gillar och uppmärksammar Karlfeldtsgården, mina gamla hemtrakter! Har vänner som bor bredvid och direkt är släkt med den gamla skalden.

 8. Charlotte said

  De vita kopparna med blå blommor är ju helt underbara!!!

 9. åååh, wow.. ser underbart ut! Hoppas du har en finfinsommar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: